Bakkerud klar for VM

Andreas Bakkerud er klar for VM i rallycross også denne sesongen. (Foto: Mads Neset)

Andreas Bakkerud er klar for VM i rallycross også denne sesongen. (Foto: Mads Neset)

Artikkelen er over 1 år gammel

Andreas Bakkerud (27) skal kjøre verdensmesterskapet i rallycross også neste sesong.

DEL

Bergenseren sto uten lag etter Audi la ned sitt fabrikklag etter forrige sesong. Denne sesongen skal han kjøre den samme Audi S1 RX Quattro som han kjørte forrige sesong og tok en 3.-plass i VM-sammendraget.

Bakkerud skal kjøre for Monster Energy-teamet sammen med briten Liam Doran.

– Fantastisk følelse

– Det er en fantastisk følelse og endelig vite at jeg stiller til start i Abu Dhabi, og er klare for enn full sesong igjen! Det har vært en berg-og-dal-bane denne vinteren, og endelig påmelding ble først sendt minutter før fristen gikk ut. Vi er ikke i mål med alt ennå, og har mange detaljer som skal på plass, men vi er klare for start, og jeg vet bilen er god nok til å vinne, forteller en kampklar Andreas Bakkerud i en pressemelding.

27-åringen har ved flere anledninger samarbeidet med Monster Energy tidligere. De var sentral da han tok turen opp i Supercars-klassen i 2013, da ble kjørt EM- og ikke VM-runder. De var også involvert da Bakkerud kjørte for amerikanske Hooningian Racing Division.

Han innrømmer at det har vært nervepirrende uker i forkant av onsdagens kunngjøring, og at den ennå er mye arbeid som gjenstår.

Tøff innspurt

– Flere ganger de siste ukene har jeg vært sikker på at dette ble en sesong fra sidelinjen, men vi ga aldri opp og pushet helt til siste minutt. Jeg personlig er ikke i mål med mitt økonomiske budsjett, og sammen med alle lokale partnere og supportere har vi en knallhard jobb foran oss for å komme i mål med hele sesongen – men jeg er positiv og mest glad for å være på startlisten, sier Bakkerud i pressemeldingen.

Til tross for dette har rallycross-sjåføren høye ambisjoner for sesongen, som innledes i Abu Dhabi 5. april.

– Vi vet jo hva denne bilen er god for, og målet mitt er definitivt å ta tittelen i år! Det presset og den forventningen kan jeg like gjerne legge på meg selv med en gang – og gi full gass fra første meter, mener han.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken