Tilbake i samme båt og finaleklare

Roerne Kristoffer Brun og Are Strandli har tatt seg til A-finalen i verdenscupen. (Arkivfoto)
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Roerne Kristoffer Brun og Are Strandli har tatt seg til A-finalen i verdenscupen. (Arkivfoto) Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Kristoffer Brun og Are Strandli er tilbake i samme båt. Lørdag tok de den norske dobbeltsculleren til A-finale under verdenscupregattaen i roing i Beograd.

DEL

Duoen lå som nummer fire halvveis, men etter 1500 meter hadde de avansert opp til den viktige tredjeplassen og holdt på den helt inn til mål. Brun og Strandli klokket inn til tiden 6.33,14.

Det var de tre beste fra hvert semifinaleheat som tok seg videre til søndagens A-finale.

Strandli tok i fjor et hvileår, men denne sesongen er han tilbake som Bruns makker. De vant VM-gull sammen i lettvekt dobbeltsculler i 2013. Tre år senere tok de OL-bronse i den samme båtklassen.

Verdensrekord

Nordmennenes semifinaleheat ble vunnet av britene Angus Groom og Jack Beaumont (6.29,28). Den litauiske dobbeltsculleren var raskest av alle i semifinalen. Dovydas Nemeravicius og Saulius Ritter noterte tiden 6.28,41 i det andre heatet.

Tidligere lørdag greide Jarl Tjøm Ask akkurat å ta seg til A-finalen i lettvekt singlesculler. 21-åringen lå som nummer fire i tre firedeler av lørdagens semifinale over 2000 meter, men på tampen klarte Ask å rappe tredjeplassen fra slovenske Rajko Hrvat.

Ask var i mål på tiden 7.18,91. Raskest i semifinalen var tyske Jason Osborne (7.15,97).

Finalen i lettvekt singlesculler går senere lørdag.

Det er flere norske båter i aksjon i Serbias hovedstad. Kjetil Borch kjemper om A-finale i singlesculler, mens dobbeltfireren med Martin Helseth, Erik Solbakken, Oscar Helvig og Olaf Tufte ror oppsamlingsheat. Kvartetten må være blant de to beste for å ta seg til A-finalen.

Birgit Skarstein ror lørdag finale i singlesculler i paraklassen. Fredag satte hun verdensrekord med tiden 10.47,86.

Artikkeltags