Maia Emilie Lund fra Bergens Roklub vant to gullmedaljer i helgens NM i roing, og på bakgrunn av prestasjonen i lettvekt singelsculler vant hun også kongepokalen i kvinneklassen. Kjetil Borch og Olaf Tufte vant kongepokalen blant herrene.

Bergens Roklubb vant til sammen fire gull og to sølv i årets norgesmesterskap.

Fornøyde

– Vi er veldig fornøyde. I fjor vant vi ett gull, ett sølv og én bronse, og i år løftet vi oss til fire gull, to sølv og kongepokal. Vi ble tredje beste klubb i NM totalt. Det står det respekt av, for vi er ikke så stor klubb, sier Anders Fiskerstrand, rosjef i klubben.

Lund vant gull i lettvekt singelsculler, og gull sammen med Guro Jordalen i lettvekt dobbeltsculler. Mathias Føyner Wie og Ulrik Wie-Soltvedt vant gull i herrer junior toer. Bergens Roklubs siste gull ble tatt av Føyner Wie, Wie-Soltvedt, Martin Steinnes og Adrian Henneli i junior dobbeltfirer.

Kristoffer Brun - som vant bronse i årets OL - var skulle egentlig delta i helgens NM, men måtte melde forfall på grunn av sykdom.

– Vi mistet noen medaljesjanser der, sier Fiskerstrand.

– Håpet på noe bedre

Fana Roklubb vant ett gull, to sølv og én bronse i årets mesterskap.

– Det høres kanskje litt arrogant ut, men i fjor vant vi fire NM-gull, så vi hadde litt høyere forventninger. På guttesiden har vi et ungt mannskap som er ganske lette og små, og det var tunge forhold i helgen. Så vi fikk det ikke helt til som vi håpet på guttesiden. Vi er glade for det vi har vunnet, men vi hadde håpet på noe bedre, sier Thorvald Jakobsen i Fana Roklubb.

Fanas gull ble vunnet i kvinner åtter. Benedikte Tollefsen, Caroline Skagestad, Hanne Verling, Mille Charlotte Bruun Olsen Hauge, Hege T. Bergaplass, Åsta Nordsveen Sulen, Mari Heide Feiring, Caroline Bierling og Lise Skarstein Jakobsen deltok på gullaget.

– Da Fanas damer sin åtterbåt tok gullet i fjor, var det første gangen i historien at en vestlandsbåt tok denne gullpokalen. Siden den gang har Christiania ligget i hardtrening for å vinne pokalen tilbake. Fana Roklubbs damer svarte på utfordringen og leverte igjen en knallsterk prestasjon og forsvarte dermed norgesmestertittelen. Denne seieren representerer en vesentlig endring innen norsk kvinneroing, der Vestlandet viser at de også har talenter som kan bli viktige i tiden fremover, skriver Caroline Skagestad i Fana Roklubb i en e-post til BA-sporten.