Brun spår rotterace om VM-gullet

OL-plass og VM finale på en gang: All mulig grunn for Kristoffer Brun (t.h.) og Are Strandli til å juble juble etter semifinalen torsdag. Foto: NTB Scanpix

OL-plass og VM finale på en gang: All mulig grunn for Kristoffer Brun (t.h.) og Are Strandli til å juble juble etter semifinalen torsdag. Foto: NTB Scanpix

Artikkelen er over 1 år gammel

– Utrolig å si det, men jeg tror alle seks finalebåtene kan vinne, sier Kristoffer Brun til BA.

DEL

Inntil torsdag var VM i roing i østerrikske Linz mer stress enn gøy for den norske dobbeltsculleren i lettvekt. Der sitter bergenseren Kristoffer Brun (31) og siddisen Are Strandli (31), to rutinerte karer som hører hjemme i verdenstoppen.

Det er bare det at de har vært forfulgt av sykdom det siste året. I VM i fjor var Brun syk, før årets EM gikk i vasken da Strandli ble slått ut. Og sannelig fikk ikke siddisen magesjau dagen før VM i Linz startet!

– Han hadde en natt med skikkelig spysyke før forsøksheatet. Det er jo ikke noe særlig, og slett ikke formbyggende. Så det har vært en del stress frem til nå, sier Brun på telefon fra Østerrike. De to måtte ut i oppsamlingsheat for å komme seg til kvartfinalen, men siden har det gått bedre. Og i går kom den virkelige oppturen, da de nådde VM-finalen gjennom en 3.-plass i sin semifinale.

De seks VM-finalistene fra de to semifinalene er også siket OL-plass i Tokyo neste år. Dermed ble en enorm bør lettet fra de to roernes skuldre torsdag.

– En stygg kamp

– En kollossal lettelse. For denne klassen er så tett og jevn at det er helt vilt, sier Brun.

Presset var stort, for utenom de seks båtene som tok seg til A-finalen, er det bare én OL-billett til utdeling i B-finalen.

– Før 2016-OL ble det delt ut elleve OL-billetter i denne klassen i VM 2015. I år er det kun syv båter som får startsignal for OL gjennom VM. Det vil bli en stygg kamp i den B-finalen, jeg er veldig glad for at vi ikke havnet der, sier Brun.

Men lenge så det ut som det kunne bli nettopp B-finale for de norske lettvekterne. Det var ikke før det gjensto ca. 500 meter av de 2000 meterne som ros at de to tok seg opp på 3.-plass.

Null kontroll

Brun forteller at de på ingen måte kontrollerte det inn, selv om de har vært på pallen i hvert internasjonale løp de har stilt i siden VM-gullet i 2013.

– Her nede har vi ikke hatt kontroll på noen ting, og i hvert fall ikke semifinalen, ler han.

– Som sagt så er klassen utrolig jevn. Men fordelen nå er at vi etter en trøblete inngang endelig kan senke skuldrene og kose oss. Og vi er jo en av de som kan vinne lørdag. Det hadde vært noe! Jeg skal ikke legge skjul på at det er noe vi drømmer om.

Artikkeltags