Tidlig lørdag morgen ble det kjent at bergenser Kristoffer Brun måtte stå over VM-finalen i roing på grunn av sykdom.

– Det går helt greit med meg. Jeg har fått magesjau og var skikkelig ute i går kveld og i natt, forteller Brun til BA lørdag formiddag.

Det ble dermed tatt en avgjørelse sammen med helsepersonell at han ikke skulle stille til start sammen med makker Are Strandli. Det er bergenseren selvsagt skuffet over.

– Vi har gjort mye bra i år, og vi kunne vært med og kjempet om gullet. Det kjennes selvsagt bittert, sier 30-åringen som representerer Bergens Roklub.

– Har gjort det jeg kunne

Til tross for at han gikk glipp av VM-finalen, var han i svært godt humør etterpå. 

– Det er ikke verdens undergang. Det finnes verre ting, mener Brun.

Heller ikke oppladningen til mesterskapet var perfekt. Da slet han nemlig med en forkjølelse.

– Det ble en litt uheldig oppladning, men så ble vi bedre og bedre etter hvert. Dette ble et merkelig mesterskap, konkluderer han.

Torsdag vant de semifinalen, men fredag begynte altså Brun å føle seg dårlig igjen.

– Jeg vet ikke om det er smitte eller matforgiftning. Jeg føler uansett at jeg har gjort det jeg kunne, men vi blir kanskje litt mer utsatt for sykdom når vi driver med tyning av vekt. Vi får ta en evaluering i etterkant, forklarer roeren.

Imponert over erstatteren

Are Strandli ønsket likevel å ro, og med seg i båten fikk han Jens Holm fra Sarpsborg. Den nye duoen Holm/Strandli hang lenge med i finalen på 2000 meter, men endte til slutt på en sterk 5. plass.

– De gjorde en fantastisk innsats. Det var rett og slett imponerende å se på. Kanskje jeg må frykte plassen min fremover, ler Brun.

I 2013 tok Brun og Strandli gullet i samme klasse. Nå skal bergenseren ta seg noen rolige dager for å komme seg på bena.

– Nå blir det en litt roligere periode, og jeg skal fokusere på å bli frisk og få i meg næring i første omgang, forteller han.

Neste uke står NM på planen, men Brun er foreløpig usikker på om han vil stille.

– Jeg gleder meg selvsagt til å revansjere dette. Dessuten er det OL som er hovedmålet, så jeg får tenke på det.

Det var til slutt den irske båten som vant foran Italia og Belgia i VM-finalen.