– Det var godt. Det er alltid godt å få edelt metall, men dette var det tøffeste jeg har vært med på, sier Brun til NTB.

– Etter gårsdagen var det ikke mye igjen på tanken. Konkurransen er veldig hard i dette feltet. Jeg hadde håpet på mer, men jeg er fortsatt veldig fornøyd med medalje, la han til.

Slik var finalen

Brun åpnet sterkt i finalen, og lå på førsteplass ved passering 500 meter. Det ble tidlig klart at den brasilianske båten falt av, så medaljene ville stå mellom Brun, Lars Wichert (Tyskland), Paul O'Donovan (Irland), Matthew Dunham (New Zealand) og Michael Schmid (Sveits).

Etter 1000 meter, halvveis i løpet, lå Brun på tredjeplass, men bare et halvt sekund bak ledende O'donovan.

Etter hvert ble det klart at O'donovan kom til å ta gullet, mens Dunham, Brun og Schmid kjempet om de resterende medaljene.

De siste hundre meterne lå Brun og Dunham side om side og kjempet om sølvet, men Dunham hadde større fart og klarte akkurat å snike seg foran Brun. Dermed ble det VM-bronse på bergenseren.

– Det var beinhardt. Det har vært tre tøffe løp her nede på tre dager, og det var litt tyngre i dag. Det var et løp hvor jeg måtte kjempe fra start til mål. Jeg er lykkelig for at jeg tok medalje, men det er selvfølgelig litt surt at jeg ikke tok sølvet, og at det var litt langt opp til gullet, sa Brun.

Finaleresultatet ble som følger: 1) Paul O'Donovan 6.48,87. 2) Matthew Dunham, +3,29. 3) Kristoffer Brun, +3,48

– Perfekt løpsopplegg

Brun representerer Bergens Roklub. Klubbens rosjef, Petter Wie, var til stede i Florida og fulgte VM-finalen.

– Han hadde et løpsopplegg som virket helt perfekt, og Kristoffer virket fornøyd. Det er sinnssykt varmt, men det har han taklet fint, sier Wie.

Dette var Brun sitt fjerde løp i årets VM. I tillegg må han og de andre lettvekt-roerne justere vekten underveis, noe som gjør mesterskapet ekstra krevende.

– En medalje er utrolig sterkt i singlesculler, sier Wie.

– Er du overrasket over at han klarer å vinne VM-bronse i singlesculler?

– Ja. Å komme til VM-finalen kunne være en realistisk målsetting. Han ble nummer fire i EM, da han sprakk i siste del av løpet. Men det har han funnet ut av og klart å lage et bedre løpsopplegg enn i begynnelsen av sesongen, sier Wie.

Beste siden 1990

I singelsculler lettvekt for menn – Kristoffer Brun sin klasse – er Norges beste resultat i VM-sammenheng en bronsemedalje fra 1990. Den var det Per Albert Sætersdal fra Fana Roklubb som sto for, og ble altså kopiert av Brun på fredag.

For Bergens Roklub var det deres første individuelle VM-medalje.

– Det er veldig kjekt for klubben, og for ham selv med tanke på fremtidig støtte og sponsorer. Nå skal han tilbake i dobbeltsculler med makkeren Are Strandli, men uansett har Kristoffer skapt seg et større grunnlag, og jeg tror han har utviklet seg som roer med å ro singlesculler, sier rosjef Wie.

29-åringen fra Bergen har ett VM-gull i beltet fra 2013. Da vant han i dobbeltsculler lettvekt sammen med Are Strandli. De tok sikret også bronse sammen i OL i Rio. Denne sesongen har Strandli hatt et friår fra idretten, men etter planen skal han og Brun ro dobbeltsculler igjen neste sesong.

Forrige gang Norge vant VM-gull individuelt for menn var i 2003, da Olaf Tufte vant gull i tungvekt singlesculler.