Gå til sidens hovedinnhold

Brun om å være «singel» igjen: – Brutalt!

Artikkelen er over 4 år gammel

Fjorårets bronsevinner i OL, bergenseren Kristoffer Brun (29), har mistet makkeren. Denne helgen startet sesongen som singel.

Åpningsregattaen på Årungen på Østlandet markerte at roerne er i gang igjen. Det er kun en knapp måned til EM, men Brun har viktigere ting å tenke på.

Kompanjongen siden 2011 i dobbeltsculleren hans, siddisen Are Strandli (28), tar et friår. Lettvekteren Brun blir derfor plutselig å se i singlesculler igjen. Og han fikk faktisk en pangstart!

– Jeg vil kalle det dét, og det var i hvert fall en brutal start, også! Lørdag rodde jeg singel, der jeg fikk beskjed av sjefen (landslagstrener Johan Flodin) om å overbevise. Jeg tror jeg så vidt klarte det. Det har ikke kommet noen innstilling, men jeg tror jeg blir sendt til EM, sier Brun, som slo samtlige nordmenn på Årungen.

– Hvordan blir 2017 som singel?

– Vet ikke! Det er uvant å være alene, både i trening og konkurranse. Lagbåt er jo fryktelig gøy, men jeg har vel godt av å prøve noe annet. Da er man direkte ansvarlig for alt som går dårlig, humrer Brun, som kom på 7. plass i VM i 2011 i singlesculler.tb4fcb57.jpg

På land er han heldigvis ikke like alene. Roeren har nettopp flyttet inn i ny leilighet med kjæresten i Oslo sentrum.

VM i siktet

OL-sesongen tar voldsomt på for sommeridrettsutøverne. Det er Strandli et eksempel på. Han trenger rett og slett et friår fra hardkjøret. Brun er ikke bekymret for å ha mistet ham for godt.

– Han kommer nok tilbake. Det er ikke slik at han har lagt opp, beroliger Brun, som selvsagt vil ha kompisen tilbake. Duoen har utviklet et svært tett vennskapsbånd gjennom årene i samme båt. Prestisjepris til bergenser: – Ekstremt uventet!

Mesterskapene kommer på rekke og rad også i 2017. EM blir imidlertid litt tidlig for Brun. Det er VM til høsten Brun har peilet seg inn på.

– Jeg hadde fri frem til jul, så VM er målet. Håpet er å kjempe om medaljene der. Det er uansett ordentlig gøy å være i gang! Her har det vært god stemning, mange involverte og et ordentlig godt nivå.

Brun overrasket forresten også i en tungvekts (!) dobbeltsculler med Ask Tjøm søndag.

– Vi fikk litt konkurranse mot Olaf (Tufte), Nils (Jakob Hoff) og hele elitegruppen. Det var ganske moro. Vi var 0,7 sekunder fra å vinne i et tett løp, forteller han.

Den slitsomme klassen

Det virker likevel ikke som at Brun satser i høyere vektklasser.

– Det er aldri særlig artig å gå ned i vekt. Det er slitsomt, men samtidig er lettvekt en artig klasse med jevne løp. Samtidig er jeg litt sugen på å øke vekten. Jeg blir ikke helt klok på det. Jeg tror vi ender opp på lettvekt. Innbiller meg det, hvert fall, humrer en som alltid blid Kristoffer Brun. De ni OL-utøverne hadde til sammen 1,1 millioner i inntekt

29-åringen jobber ennå som tømrer, men tilpasser hverdagen med toppidrettssatsingen etter beste evne.

– Det har ikke ramlet inn noen millioner i sponsorkroner ennå, Brun?

– Haha! Nei ... Det går rundt på en måte likevel. Vi får det til!

Kommentarer til denne saken