Åpningsregattaen på Årungen på Østlandet markerte at roerne er i gang igjen. Det er kun en knapp måned til EM, men Brun har viktigere ting å tenke på.

Kompanjongen siden 2011 i dobbeltsculleren hans, siddisen Are Strandli (28), tar et friår. Lettvekteren Brun blir derfor plutselig å se i singlesculler igjen. Og han fikk faktisk en pangstart!

– Jeg vil kalle det dét, og det var i hvert fall en brutal start, også! Lørdag rodde jeg singel, der jeg fikk beskjed av sjefen (landslagstrener Johan Flodin) om å overbevise. Jeg tror jeg så vidt klarte det. Det har ikke kommet noen innstilling, men jeg tror jeg blir sendt til EM, sier Brun, som slo samtlige nordmenn på Årungen.

– Hvordan blir 2017 som singel?

– Vet ikke! Det er uvant å være alene, både i trening og konkurranse. Lagbåt er jo fryktelig gøy, men jeg har vel godt av å prøve noe annet. Da er man direkte ansvarlig for alt som går dårlig, humrer Brun, som kom på 7. plass i VM i 2011 i singlesculler.

På land er han heldigvis ikke like alene. Roeren har nettopp flyttet inn i ny leilighet med kjæresten i Oslo sentrum.

VM i siktet

OL-sesongen tar voldsomt på for sommeridrettsutøverne. Det er Strandli et eksempel på. Han trenger rett og slett et friår fra hardkjøret. Brun er ikke bekymret for å ha mistet ham for godt.

– Han kommer nok tilbake. Det er ikke slik at han har lagt opp, beroliger Brun, som selvsagt vil ha kompisen tilbake. Duoen har utviklet et svært tett vennskapsbånd gjennom årene i samme båt.

Mesterskapene kommer på rekke og rad også i 2017. EM blir imidlertid litt tidlig for Brun. Det er VM til høsten Brun har peilet seg inn på.

– Jeg hadde fri frem til jul, så VM er målet. Håpet er å kjempe om medaljene der. Det er uansett ordentlig gøy å være i gang! Her har det vært god stemning, mange involverte og et ordentlig godt nivå.

Brun overrasket forresten også i en tungvekts (!) dobbeltsculler med Ask Tjøm søndag.

– Vi fikk litt konkurranse mot Olaf (Tufte), Nils (Jakob Hoff) og hele elitegruppen. Det var ganske moro. Vi var 0,7 sekunder fra å vinne i et tett løp, forteller han.

Den slitsomme klassen

Det virker likevel ikke som at Brun satser i høyere vektklasser.

– Det er aldri særlig artig å gå ned i vekt. Det er slitsomt, men samtidig er lettvekt en artig klasse med jevne løp. Samtidig er jeg litt sugen på å øke vekten. Jeg blir ikke helt klok på det. Jeg tror vi ender opp på lettvekt. Innbiller meg det, hvert fall, humrer en som alltid blid Kristoffer Brun.

29-åringen jobber ennå som tømrer, men tilpasser hverdagen med toppidrettssatsingen etter beste evne.

– Det har ikke ramlet inn noen millioner i sponsorkroner ennå, Brun?

– Haha! Nei ... Det går rundt på en måte likevel. Vi får det til!