Brun og Strandli sjanseløse i finalen

Kristoffer Brun og Are Strandli greide ikke å holde tritt med de beste i A-finalen i dobbeltsculler.(Arkivfoto: NTB scanpix)

Kristoffer Brun og Are Strandli greide ikke å holde tritt med de beste i A-finalen i dobbeltsculler.(Arkivfoto: NTB scanpix)

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Kristoffer Brun og Are Strandli fikk det tøft og endte sist på sjetteplass i gårsdagens A-finale for dobbeltsculler under verdenscupregattaen i roing i Beograd.

DEL

Duoen var nummer fire i feltet etter 500 meter, men derfra og ut greide ikke nordmennene å holde tritt med de fem øvrige båtene. Brun og Strandli var i mål på tiden 6.16,33. De var fem sekunder bak Romania på nest sisteplass.

Litauen vant finalen. Dovydas Nemeravicius og Saulius Ritter rodde vinnerbåten inn til 6.08,29.

Nordmennene rodde for første gang en konkurranse i klassen for tungvekt dobbeltsculler, og hadde på forhånd ikke de store forventningene til plassering i verdenscupåpningen. Planen er at de skal ned i sin vanlige vektklasse, lettvekt, til neste verdenscupløp.

Strandli tok i fjor et hvileår, men denne sesongen er han tilbake som Bruns makker. I 2013 vant de VM-gull sammen i lettvekt dobbeltsculler. Tre år senere tok de OL-bronse i den samme båtklassen.

Artikkeltags