Brun tok seg videre i VM

Kristoffer Brun tok seg enkelt til kvartfinalen i ro-VM, som arrangeres i Florida. (Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix)

Kristoffer Brun tok seg enkelt til kvartfinalen i ro-VM, som arrangeres i Florida. (Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix)

Artikkelen er over 2 år gammel

Kristoffer Brun fikk VM-starten han ønsket.

DEL

Roeren Kristoffer Brun ledet gjennom det meste av sitt forsøksløp i lettvekt singelsculler i VM søndag formiddag.

– Lette, gode ben, og som et typisk forsøksløp denne sesongen, konkluderte Brun selv.

Bergenseren satte nest beste tid i alle forsøksløpene, så varmen har ikke plaget ham. Landslagstrener Johan Flodin legger til at dette er et løpsopplegg det ikke er behov for å endre så mye på.

Selv om New Zealands Matthew Dunham snek seg foran Brun i den fjerde – og siste 500 meteren – av de 2000 meterne, er Brun klar for onsdagens kvartfinaler.

Den tunge dobbeltfireren med Martin Helseth, Erik Solbakken, Oscar Stabe Helvig og bergenseren Nils Jakob Skulstad Hoff fikk fra første stund kjenne på hvor fort det skulle gå. Nederland smalt ut fra start, med Estland og Litauen i hælene. Ved passering 500 meter hadde nordmennene drøye sekundet opp til de tre første plassene for direkte avansement til semifinale.

Nederland holdt ledelsen forbi passeringen halvveis, ved 1000 meter, men Litauen tok igjen forspranget før passering 1500 meter, og rodde seieren i land. Nederland kom inn som nummer to, foran Estland, som skøv Norge ut av det gode selskap.

Den norske båten må belage seg på oppsamlingsheat. Lyspunktet er at nordmennene har den nest beste tiden av de seks båtene som skal kjempe om de tre siste semifinaleplassene tirsdag.

Artikkeltags