En måned før VM sliter bergenshåpet med virus

Kristoffer Brun har et virus i kroppen, og må derfor trene roligere enn planlagt. Han regner med å være frisk til VM som starter 24. september, og mener sykdomsperioden kan gi ham mulighet til mer teknisk og mental trening frem mot mesterskapet. (Arkivfoto: NTB scanpix)

Kristoffer Brun har et virus i kroppen, og må derfor trene roligere enn planlagt. Han regner med å være frisk til VM som starter 24. september, og mener sykdomsperioden kan gi ham mulighet til mer teknisk og mental trening frem mot mesterskapet. (Arkivfoto: NTB scanpix)

Artikkelen er over 2 år gammel

Kristoffer Brun sliter med virus i kroppen. Nå ser han nye muligheter i VM-forberedelsene.

DEL

29-åringen har ikke kunne trene som normalt de siste ukene.

– Jeg er ikke alvorlig syk, men jeg har hanglet en stund. Jeg kan trene rolig, men ikke for hardt, forteller Brun.

Bronsevinneren fra Rio-OL har tatt en del prøver som bekrefter at han har et virus, men har ikke slått fast hvilket virus det er snakk om.

– Jeg har fått beskjed om å trene rolig frem til det slipper helt, så det går fint. Det er de harde øktene jeg må være forsiktige med, sier han.

Ikke bekymret for VM

Verdensmesterskapet arrangeres i Florida fra 24. september til 1. oktober, men Brun tror ikke viruset skal ha for stor påvirkning på forberedelsene.

– Heldigvis har jeg trent godt i noen år, så jeg tror fremdeles jeg kan komme i en god form på fem-seks uker. Jeg er egentlig ikke så fryktelig bekymret. Bekymring skaper bare mer stress, og da blir jeg i alle fall ikke frisk. Jeg prøver å ta det rolig, og har ståltroen på at dette kan bli bra, sier Brun.

Heller ikke landslagstrener Johan Flodin tror sykdommen skal ha så mye å si for VM-forberedelsene.

– Man kan aldri være hundre prosent sikker når det gjelder sykdom, men han blir gradvis bedre og vi har gode indikasjoner på at det blir bra, sier han.

Godt humør

Mandag reiste Brun til Italia for en treningsleir med landslaget. Han følger det opprinnelige treningsopplegget, men intensiteten er noe lavere enn planlagt.

– Jeg satser på at sol og varme skal hjelpe. Det hjelper uansett på humøret. Jeg tror det blir bra, sier Brun.

Og humøret er det i alle fall ingenting i veien med. Brun er som alltid i godt humør, og velger å se på nye muligheter i VM-forberedelsene nå som han har et virus i kroppen.

– Kanskje er det greit at ikke alt er optimalt. Man blir mer skjerpet når man har mindre tid til rådighet, for jeg kan ikke slurve når jeg er i gang igjen.

– Jeg tror det er fullt mulig å få en god oppladning til VM. Når jeg ikke kan yte maks på trening kan jeg fokusere mer på tekniske og mentale ting. Det er mange måter å forberede seg på, sier han optimistisk.

Sterke lokale NM-resultater

På grunn av sykdommen sto Brun over helgens NM i roing. Der vant Bergens Roklubb tre gull og én bronse. Der bør det nevnes at Maia Emilie Lund vant gull i både singelsculler og dobbeltsculler.

– Totalt sett er vi fornøyde, sier Petter Wie, rosjef i Bergens Roklub.

Fana Roklubb vant tre gull, ett sølv og tre bronse.

– Jeg ble positivt overrasket. Vi var litt usikker på nivået, særlig hos juniorguttene, men de gjorde det veldig bra. Nå synes jeg vi er der vi kan forvente å være ut fra størrelsen på klubben, sier Thorvald Jakobsen i Fana Roklubb.

Artikkeltags