Gikk av banen i protest mot Bendtner

Nicklas Bendtner har aldri vært helt A4. Nå er Rosenborg-spillerne lei av hans slappe treningsinnsats, skriver Adresseavisen.

Nicklas Bendtner har aldri vært helt A4. Nå er Rosenborg-spillerne lei av hans slappe treningsinnsats, skriver Adresseavisen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Nicklas Bendtners manglende vilje til å jobbe på trening skal ha fått lagkameratene i Rosenborg til å gå av banen i protest, skriver Adresseavisen.

DEL

Avisen har snakket med en rekke personer i klubben omkring Bendtners posisjon. Allerede i mars skal han ha fått beskjed fra trener Eirik Horneland om at han ikke har noen framtid i klubben. 24. mars skal en rekke Rosenborg-spillere ha gått av banen i protest mot manglende innsats fra Bendtners side i internkamper under trening.

Verken Horneland, sportssjef Stig Inge Bjørnebye eller eks-trenerne Kåre Ingebrigtsen og Rini Coolen vil kommentere Adresseavisens sak, der det hevdes av misnøyen i spillergruppen over særbehandling av dansken har ulmet lenge. Spillerne skal like ham som person, men mener han jobber for lite.

Adresseavisen skriver at klubben jobber med å fristille dansken fra kontrakten.

Bendtner: – Misvisende

Bendtner svarer i en epost til avisen, der han stiller seg uforstående til kritikken.

– Enkelte ting er riktig gjengitt, men det er vanskelig for meg å gjenkjenne flere av de anonymt plantede ryktene i saken. Det gjør meg lei, fordi jeg finner dem misvisende, skriver Bendtner blant annet.

Alle Adresseavisens kilder sier at Bendtner oppfattes som en fin person i garderoben, men det skal tidlig ha blitt reagert på hans holdninger til trening og kamp, og ledelsens vilje til å gi ham særbehandling på ulike områder. Blant annet ved at laget tilpasset spillestilen til Bendtner fordi han ikke tar førsteforsvarerjobben slik RBK-stilen forutsetter. Han skal også ha fått særbehandling når det gjelder personlige avtaler og oppmøteplikt på ulike tiltak, som en fotballskole.

Møter Brann på søndag

– Min erfaring er at man kommer lengst ved å kommunisere misnøye direkte til sin lagkamerat eller spiller. Det har jeg selvfølgelig tillit til at man fortsatt gjør i RBK, skriver Bendtner til Adresseavisen.

– Angående min treningsinnsats føler jeg at jeg hver dag beviser at jeg er god nok til å spille, og kan hjelpe laget fra min favorittposisjon når og om muligheten skulle by seg. Spilletid er trenerens beslutning, og den prøver jeg å leve med. Vær ikke i tvil: Jeg har laget og fansen i mitt hjerte.

Brann tar imot RBK på Stadion søndag kl. 20.

Artikkeltags