Stine Hovland tatt ut på landslaget

Stine Hovland er tatt ut på landslaget.

Stine Hovland er tatt ut på landslaget. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Stine Hovland (27) får endelig sjansen på det norske fotballandslaget.

DEL

Frem til nå er det bare storebror Even Hovland, som har spilt med flagget på brystet. Men nå får også Stine sjansen, for Sandviken-stopperen var med i toppen som spiller mot Japan i Tottori 11. november.

– Jeg måtte sjekke to ganger at det faktisk var mitt navn som sto der, men det var det, ler Hovland.

27-åringen har spilt lenge i Toppserien, men dette er faktisk første gang at hun noen gang har fått plass på et landslag.

– Det viser at det er mulig å nå langt, selv om en ikke har gått gradene på aldersbestemte landslag. Selv om jeg ikke har vært med der før, har drømmen om å komme der alltid lagt der. Så nå må jeg bare ta vare på sjansen jeg har fått, sier hun.

Hovland og Sandviken har hatt en sterk sesong, og er klar for cupfinalen.

– Så kommer dette og topper alt. Det har vært en fantastisk sesong, slår hun fast.

 – Hovland har holdt et høyt, jevnt nivå i hele år. Hun har også vært med i vurderingen tidligere. Jeg synes hun er en interessant spiller. Bra duellkraft, god pasningsfot og ganske rask. Det er viktig i internasjonal fotball, sier landslagssjef Martin Sjögren i en pressemelding.

På sin første landslagssamling får Hovland følge av klubbvenninnen Nora Neset Gjøen. Keeperen med tre A-kamper for Norge er tilbake i landslagsvarmen.

– Nora har vært solid for Sandviken denne sesongen, og det skal bli interessant å se henne. Melissa har vi også vurdert underveis i sesongen, og dette er fin anledning til å se henne med oss. Hun har prestert bra i toppserien, og gjør man det over tid, blir man aktuell for A-landslaget, forklarer Sjögren.

Den svenske sjefen har også funnet plass til Arna-Bjørnar-duoen Emilie Nautnes og Vilde Bøe Risa og den bergenske Tyskland-proffen Kristine Minde. I tillegg er tidligere Sandviken-spiller Melissa Bjånesøy med i troppen.

Landslagskaptein og arnabu, Maren Mjelde, har derimot meldt pass. Chelsea-spilleren sliter med en skade. 

Artikkeltags