Mol og Sørum klare for semifinale

Anders Mol og Christian Sørum har tatt seg til semifinalen i femstjernersturneringen i Gstaad i Sveits. Foto: Christian Charisius / DPA / NTB scanpix

Anders Mol og Christian Sørum har tatt seg til semifinalen i femstjernersturneringen i Gstaad i Sveits. Foto: Christian Charisius / DPA / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Sandvolleyballspillerne Anders Mol fra Fusa og Christian Sørum er i semifinalen i femstjernersturnering i Gstaad etter seier over brasilianerne Guto/Saymon fredag.

DEL

Det var nettopp i turneringen i Gstaad at den norske sandvolleyballduoen vant sin første turnering i fjor. De er nå på god vei til å gjenta bedriften.

De er klare for semifinale etter en komfortabel seier mot den brasilianske duoen i kvartfinalen fredag ettermiddag. De norske verdensenerne vant 21-14, 21-17.

Mol og Sørum tok tidlig initiativet i kampen. De gikk rett i kommandoen i det første settet og fikk tidlig en luke. Den ga de aldri fra seg og tok det første settet greit 21-14.

Det andre settet ble også dominert av nordmennene. De gikk kjapt opp i en komfortbal ledelse, og selv om motstanderen hentet inn noen poeng mot slutten, var den norske duoen aldri truet.

I semifinalen venter Bruno Oscar Schmidt og Evandro Goncalves Oliveira fra Brasil. Det er et lag Mol og Sørum kjenner til. Det var brasilianerne som endte duoens seiersrekke i juni. Før nederlaget mot Schmidt og Oliveira i finalen i firestjernersturneringen i Polen hadde nordmennene 23 strake seire.

Slet tidligere på dagen

Kvartfinalen var Mol og Sørums andre kamp for dagen.

Tidligere fredag måtte de ha tre sett for å avgjøre oppgjøret mot det amerikanske paret Jacob Gibb/Tyler Crabb. Det etter at Mol og Sørum rotet bort en solid ledelse i det første settet.

Også i det andre settet kom de norske gutta godt i gang og tok ledelsen 6-3. Ledelsen ble etter hvert økt til 12-4, et forsprang Gibb og Crabb aldri klarte å hente inn. Mol og Sørum dro til slutt settet i havn med 21-11.

Dermed måtte kampen avgjøres med et siste og tredje sett.

Der fulgte lagene hverandre til 2-2, men da takket Mol og Sørum amerikanerne for følget. De norske gutta jobbet seg til en trepoengsledelse (7-4) som skulle vise seg å bli avgjørende. Nordmennene kontrollerte inn settet til 15-8. Dermed vant de kampen 2-1 i sett.

Mol/Sørum tok seg direkte til åttedelsfinale etter å ha vunnet begge kampene i gruppespillet. Der var det sveitsiske Quentin Mètral/Yves Haussener, og russiske Nikita Ljamin/Taras Myskiv som måtte se seg slått av det norske paret.

Semifinaler og finale spilles lørdag.

Artikkeltags