Mol og Sørum med ny seier

Anders Mol og Christian Sørum vant femstjernersturneringen i Gstaad i Sveits lørdag kveld. Etterpå showet de for publikum.

Anders Mol og Christian Sørum vant femstjernersturneringen i Gstaad i Sveits lørdag kveld. Etterpå showet de for publikum. Foto:

Fusing Anders Mol (22) og Christian Sørum (23) vant sandvolleyballturneringen i Gstaad for andre år på rad etter seier over duoen Brouwer/Meeuwsen i finalen.

DEL

Det var nettopp i Gstaad i fjor at Mol og Sørum tok sin første turneringsseier. Det var også Norges første seier på verdenstouren på over 20 år.

Siden den gang har det norske paret herjet på sandvolleyballbanen verden over. Forrige helg ble det riktignok en liten nedtur med bronse i VM i Hamburg.

Lørdag var de tilbake på toppen. Det ble nok en triumf i Sveits etter 21-17 og 21–15 over nederlandske Alexander Brouwer og Robert Meeuwsen. Nordmennene var i fyr og flamme og rundspilte etter hvert motstanderne.

Femstjernersturneringen i Gstaad er blant de største og prestisjetunge man kan vinne i sandvolleyball.

– Det har vært tøft etter VM, men vi har jobbet hardt sammen. Vi spilte vårt beste spill i finalen og er veldig fornøyde med seieren, sa Christian Sørum etter kampen.

Mol-show

Den norske duoen tok en tidlig ledelse i finalen, men nederlenderne slo raskt tilbake og snudde. 9–6 ledet Brouwer og Meeuwsen i det første settet.

Da slo nordmennene tilbake. Etter noen enorme blokker av Anders Mol var det plutselig Norge som var i ledelsen 13–11.

Nederlenderne svarte og utlignet til 14-14, men så satte Mol og Sørum inn støtet. Christian Sørum smashet inn 21–17 og 1–0 til nordmennene.

I det andre settet klinket den norske duoen til fra start. Det ble tidlig 6–2 og storspillet fortsatte. Mol og Sørum økte ledelsen og finaleseieren var aldri truet.

Det andre settet ble til slutt vunnet 21–15.

– Jeg er målløs, begynte intervjueren etter kamp.

– Det er jeg også, smilte Mol, før han fikk med seg publikum.

– Vi elsker dere Gstaad, ropte han til full jubel.

Deretter showet han og Sørum for de oppmøtte i Gstaad – med «Island-feiring» og baklengs salto.

Revansjerte tap

Tidligere på dagen hadde den norske duoen slått brasilianerne Bruno Oscar Schmidt og Evandro Goncalves Oliveira 21-18, 21–14 i semifinalen

De fikk dermed revansjert finaletapet mot den brasilianske duoen i Warszawa forrige måned. Før tapet hadde nordmennene 23 strake seire.

I kvartfinalen fredag var det et annet par fra Brasil, Guto/Saymon, som ble slått av Mol og Sørum. Sifrene i den kampen ble 21-14, 21–17. Tidligere på dagen ble det amerikanske paret Jacob Gibb/Tyler Crabb slått i åttendedelsfinalen.

Mol/Sørum tok seg direkte til åttedelsfinale etter å ha vunnet begge kampene i gruppespillet. Der var det sveitsiske Quentin Mètral/Yves Haussener, og russiske Nikita Ljamin/Taras Myskiv som måtte se seg slått av det norske paret.

Artikkeltags