Mol og Sørum vant VM-bronse

22 år gamle Anders Mol fra Strandvik i Fusa vant VM-bronse med makker Christian Sørum.

22 år gamle Anders Mol fra Strandvik i Fusa vant VM-bronse med makker Christian Sørum. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Anders Mol og Christian Sørum vant Norges første VM-medalje i sandvolleyball på 18 år.

DEL

Hamburg: Det ble klart da den norske duoen vant 2–1 i sett over amerikanske Tri Bourne/Trevor Crabb i søndagens bronsefinale.

– Jeg er veldig glad og veldig stolt. VM-bronse er utrolig bra, og vi er kjempefornøyde. Selvfølgelig er det kjipt å ikke få spille finale, men jeg er bare stolt over at vi klarer å hente ut nye krefter i dag, sa Anders Mol i pressesonen etter kampen.

Mol/Sørum gikk inn i mesterskapet som verdensenere og gullfavoritter, men bronsemedalje etter syv seiere og ett tap i VM-kampene må uansett sies å være mer enn godkjent.

– Brun smak på gullet!

– Det er en liten brun smak på gullet! Det smaker godt å være på pallen, for det hadde vært så drit å ikke klare det. Det er like mye lettelse som glede akkurat i dag, sier far og trener Kåre Mol.

Norge har ikke vunnet en VM-medalje i sandvolleyball siden Vegard Høidalen/Jørre Kjemperud vant bronse i 2001. På tribunen var mor Merita Mol nervøs, men hun kunne juble og gi sønnen en god klem da VM-medaljen var i boks.

Saken fortsetter under bildet.

Kåre Mol og Merita Mol

Kåre Mol og Merita Mol Foto:

– Jeg er kjempefornøyd! Jeg er dritglad for den bronsen. Det er så sterkt å ta medalje, for det er ikke bare å hente den selv om man er rangert som nummer én i verden. Vi vet hvor små marginer det er, sier Merita Mol.

Likt etter to sett

Mens Mol/Sørum hadde 11.5000 tyskere mot seg i lørdagens semifinale, så var det nordmennene som fikk mest støtte i bronsefinalen. Det hjalp ikke i første sett, der USA festet grepet utover settet og vant 21–19.

Amerikanerne servet lenge konsekvent på Sørum, og 23-åringen fra Rælingen slo inn det meste som kom hans vei. Norge fikk en drømmestart på det andre settet, og gikk opp i ledelsen 11–6 etter en periode med fantastisk bra blokk- og forsvarsspill. Mol/Sørum var tilbake på toppnivå og vant 21–15 i andre sett.

Suverene i tredje sett

Norge lyktes med alt i det tredje settet. Blokk og forsvar satt godt, og i angrep var spesielt Sørum dødelig effektiv – som alltid. Amerikanerne ble mer og mer fortvilet, og det var aldri tvil om hvor bronsemedaljene skulle ende.

Anders Mol fikk æren av å slå den siste ballen inn i blokken og ut til norsk poeng. Det avgjorde det tredje settet til 15-10, noe som betyr VM-bronse til Norge og Fusa.

– Vi brukte ett sett på å komme i gang, men det var veldig bra etter det. Jeg følte vi hadde full kontroll resten av kampen, og da var det ingen tvil, sier Mol.

PS! Russiske Krasilnikov/Stoyanovskiy vant VM-gullet her i Hamburg. De vant 2-1 over hjemmehåpene Thole/Wickler i finalen.

Mol og Sørum har vunnet syv og tapt én kamp i årets VM.

Mol og Sørum har vunnet syv og tapt én kamp i årets VM. Foto:

Artikkeltags