Mol/Sørum lekte seg til semifinalen i VM

Christian Sørum og Anders Mol spilte en knallgod kvartfinale. Lørdag ettermiddag spiller de semifinale i VM.

Christian Sørum og Anders Mol spilte en knallgod kvartfinale. Lørdag ettermiddag spiller de semifinale i VM. Foto:

Anders Mol og Christian Sørum har vunnet seks strake seiere i VM. Lørdag morgen knuste de Italia i kvartfinalen.

DEL

Hamburg: – Norge gjør nesten ikke en eneste feil. Det de gjør her er kanskje noe av det beste jeg har sett på en sandvolleyballbane noensinne, kommenterte Vegard Høidalen hos TV 2.

For etter en ruskete kamp på fredag var Norge tilbake på toppnivå og spilte en helt fantastisk kvartfinale mot Paolo Nicolai/Daniele Lupo fra Italia. Mol og Sørum lekte seg videre til semifinalen.

– Dette var bortimot perfekt volleyball. I dag hentet de frem det aller beste begge to. Jeg får tårer i øynenen når folk spiller perfekt volleyball. Det er det vi streber etter. Jeg fant noen feil, men ikke mange, sier far og trener Kåre Mol.

– Tilnærmet perfekt

Sønnen Anders og makker Sørum gliste bredt i intervjusonen. Italienerne sto resignerte ved siden av, men skjønte at de hadde tapt for et langt bedre lag. Mol og Sørum gliste enda bredere da de fikk høre hva treneren hadde sagt.

– I dag var det tilnærmet perfekt volleyball. Vi gjorde lite feil, taktikken stemte og de gikk i fellene våre, sier Anders Mol.

– Er det noe annet lag som kan matche dere på dette nivået?

– Toppnivået vårt er veldig bra. Men hver kamp lever sitt eget liv. Vi har et høyt nivå inne og kan slå alle lagene, sier Christian Sørum.

Lekte seg fra start

Norge spilte tilnærmet perfekt volleyball og vant enkelt 21–13 i første sett av kvartfinalen.

Nicolai/Lupo er tre ganger europamestere og vant OL-sølv i 2016, men Mol/Sørum var mange hakk bedre i det første settet. Sørum plukket ball etter ball i forsvar, noe som ga Norge mange gode sjanser på Italias server.

– 21–13 er total utklassing i sandvolleyball. Og i en kvartfinale i VM er det helt utrolig, kommenterte Iver Horrem i TV 2 etter første sett.

– Flaut for Italia

Anders Mol fikk i gang blokken sin i det andre settet, noe som bidro til at Norge sikret seg et solid forsprang fra start av. Italia lyktes ikke med noe som helst. Ofte ble de stanset av Mol sin blokk, og hvis ikke sto Sørum i forsvar og plukket ballen.

– Dette er total utklassing. Det er nesten flaut for italienerne, kommenterte Vegard Høidalen hos TV 2.

Norge vant andre sett 21–11.

Møter Tyskland i semifinalen

Mol/Sørum spiller VM-semifinale mot det tyske paret Julius Thole/Clemens Wickler lørdag ettermiddag. Tyskerne og Mol/Sørum kjenner hverandre godt og har møttes mange ganger tidligere. Oppildnet av hjemmepublikum har tyskerne spilt veldig godt hittil i mesterskapet.

– Vi gleder oss, uansett hvem vi møter, sa Sørum før motstanderen var klar.

PS! Anders Mol slet med ryggen i går, men sier den er mye bedre i dag.

Artikkeltags