Mol/Sørum til semifinale

Anders Mol fra Fusa (t.v.) og makker Christian Sørum har grunn til å juble om dagen. Nå er de klar for finale i Nederland søndag.

Anders Mol fra Fusa (t.v.) og makker Christian Sørum har grunn til å juble om dagen. Nå er de klar for finale i Nederland søndag. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Nå har vi følelsen av at vi kan slå alle, sier Anders Mol til BA.

DEL

Anders Mol (21) fra Fusa og Christian Sørum (22) er ordentlig i slag. Lørdag fortsatte sandvolleyballduoen seiersrekken og tok seg til EM-semifinale i nederlandske Apeldoorn.

Kvartfinaleseieren var i boks etter 2-1-seier mot nederlandske Christiaan Varenhorst/Jasper Bouter i 17-tiden lørdag ettermiddag. Den unge duoen havnet bakpå i første sett, men kom kraftig tilbake og tok de to neste.

– Vi ble «spist» av blokken deres i først sett, men gjorde justeringer både med serve, egen blokk og forsvaret før andre sett. Det hjalp, selv om både andre og tredje sett egentlig var jevnt. Men vi klarte å dra fra 11-11 til 15-11 i det siste, forteller Mol på telefon fra Apeldoorn. Settsifrene i kvartfinalen var 13-21, 21-16, 15-11.

Stor seier sist helg

Kvartfinaleseieren var den femte strake seieren for Mol/Sørum i EM. Tidligere på dagen noterte den norske duoen seg for enda en 2-1-seier over belgiske Dries Koekelkoren/Tom Van Walle i åttedelsfinalen. Settsifrene var 21-18, 19-21, 15-11.

Mol/Sørum vant sine tre gruppekamper, og motstanderne måtte alle se seg slått i to strake sett. Som gruppevinner slapp den fremadstormende duoen å spille første utslagsrunde og gikk rett til åttedelsfinale.

Forrige helg fikk Mol/Sørum sitt store gjennombrudd med finaleseier i majorturneringen i Gstaad. Det var den første norske seieren på verdenstouren siden Vegard Høidalen og Jørre Kjemperud vant turneringen i Berlin for 20 år siden.

Møter spansk duo i semien

– Vi spilte bra forrige helg, og har bare fortsatt. Vi spiller på oss mer og mer selvtillit, nå føler vi at vi kan slå alle, sier Mol, som forklarer at nivået i EM ikke står særlig tilbake for det de møter i verdensserien.

– De dårligste lagene i EM er noe svakere enn i verdensserien, men åtte av de ti beste på verdensrankingen i øyeblikket er europeiske. Så i sluttspillet er det knapt noen forskjell, nivået i EM er meget høyt, sier Mol.

I semifinalen, som går søndag kl. 15.00, møter Mol og Sørum spanske Pablo Herrera/Adrian Gavira, som er ranket som nummer fire på verdensrankingen. Mol/Sørum er like bak, som nummer fem.

Artikkeltags