Mol/Sørum videre til kvartfinale

Anders Mol og Christian Sørum går en spennende helg i møte. Da spilles kvartfinalene, semifinalene og finalen i VM.

Anders Mol og Christian Sørum går en spennende helg i møte. Da spilles kvartfinalene, semifinalene og finalen i VM. Foto:

For første gang i VM ble Anders Mol og Christian Sørum satt under skikkelig press, men den norske duoen snudde til nok en seier her i Hamburg.

DEL

Hamburg: Seiersvante Mol og Sørum har hatt komfortable seiere hittil i VM, men de ble virkelig satt på prøve da de tok seg videre til kvartfinalen på bekostning av Martins Plavins/Edgars Tocs fredag ettermiddag.

– Det er imponerende å vinne. De spilte ikke veldig bra i dag, og jeg visste det kom til å bli en sånn kamp. Det er alltid slitekamp mot latvierne, men vi er litt hardere i hodet, sier far og trener Kåre Mol.

Spinnvilt førstesett

Latvia hadde føringen gjennom hele det første settet. Norge gjorde noen unormale feil, mens Latvia spilte knallgodt. Blant annet ledet latvierne 19-15, og de hadde settball på stillingen 20-19.

Men den norske duoen er kjent for å være iskalde i hodet, finne riktig taktikk og snu kamper til sin fordel, og det var nettopp det de gjorde i denne thrilleren av et sett.

Mol/Sørum vant de tre siste poengene i settet - de to siste poengene etter lange ballvekslinger - og sikret seier i første sett 22-20.

– Jeg trodde de kom til å tape det settet. 90 prosent av settene taper du når du ligger under med tre-fire poeng på slutten. Jeg er utrolig imponert over at de prøver en ny taktikk når det er en stressende situasjon, sier Kåre Mol.

Klare for kvartfinale

Det andre settet ble langt enklere for den norske duoen. Lagene fulgte hverandre i starten, men det tok ikke lang tid før Norge fikk et solid overtak.

En smash og to blokker fra Anders Mol sikret Norge tre strake poeng og ledelse 14-8.

Latvierne kom aldri i nærheten i andre sett. Norge vant 21-17.

– Var det greit å få en slitekamp, og ikke bare ha "enkle" seiere?

– Der er deilig å få testet slitestyrken i laget. Det har vært forholdsvis enkle kamper hittil, og en skikkelig sliteseier er alltid deilig. Jeg håper det går litt lettere i morgen, sier Christian Sørum.

Mol/Sørum møter italienske Paolo Nicolai/Daniele Lupo i kvartfinalen. Både kvart- og semifinale spilles lørdag, mens finalen spilles søndag.

Artikkeltags