Sandvolleyballduoen før sluttspillet: – Derfor er de best i verden

Anders Mol og Christian Sørum var i godt humør på onsdagens trening, der store deler av Mol-familien – inkludert lillesøster Melina – deltok på oppvarmingen. Torsdag spiller de 16-delsfinale i VM her i Hamburg. FOTO: SINDRE WIIK

Anders Mol og Christian Sørum var i godt humør på onsdagens trening, der store deler av Mol-familien – inkludert lillesøster Melina – deltok på oppvarmingen. Torsdag spiller de 16-delsfinale i VM her i Hamburg. FOTO: SINDRE WIIK

Anders Mol og Christian Sørum mener tre mentale egenskaper skiller dem fra resten av verdenseliten.

DEL

Hamburg (BA): «Fotball er en enkel sport. 22 mann jager en ball i 90 minutter og til slutt så vinner Tyskland», er et legendarisk sitat fra fotballprofil Gary Lineker.

Det samme kan sies om sandvolleyballduoen Anders Mol (22) og Christian Sørum (23). De spiller ofte jevne kamper, men har en enorm evne til å vippe kampene i sin favør. Denne evnen har sikret dem seier etter seier i verdens største turneringer det siste året, samt favorittstempelet til VM i Hamburg denne uken.

Derfor er de best

For et utrent øye kan det være vanskelig å se nøyaktig hvorfor Mol og Sørum er verdens beste. Det er nemlig flere lag i verden som er minst like gode som den norske duoen på ferdigheter som utholdenhet, spenst, serve og smash.

Mol og Sørum selv peker på tre mentale ferdigheter når de skal forklare hvorfor akkurat de er best i verden:

  • Taktikk: Den norske duoen er flinke til å ta til seg informasjon om motstanderen underveis i kampen, og justerer sitt eget spill deretter. Dette gjør at de ofte klarer å gjøre bedre valg og avgjøre kampene i sin favør når det gjelder som mest.

– Du må finne de riktige løsningene i riktige situasjoner, sier Sørum.

  • Holder hodet kaldt: Duoen er rolige både på og utenfor banen. De blir ikke stresset hvis de havner bakpå, men fokuserer på det de gjør bra og maler på med sitt eget spill.

– Det har skjedd mange ganger at vi har tapt første sett, men så funnet en plan i andre og tredje sett. Når vi opplever det mange ganger, får vi en trygghet og stoler på at spillet kommer, sier Mol.

Mol synes det er rart

  • God kjemi: Mens mange andre lag kan begynne å krangle hvis makkeren eller dommeren gjør feil, er de norske guttene flinke til å støtte hverandre.

– Der er de sykt gode, sier far og trener Kåre Mol.

Anders Mol synes det er rart at det er de mentale ferdighetene som er duoens fremste suksesskriterier.

– Disse tingene får man jo gjennom erfaring, og vi er kjempeunge i forhold til mange av konkurrentene!

Klare for sluttspillet

Kåre Mol peker i tillegg på sønnen sin blokk og duoens høye bunnivå.

– Og jeg synes de er best i verden på servemottak og opplegg, sier Kåre Mol.

Det var god stemning da duoen - sammen med resten av Mol-familien, lagkameratene i BeachVolley Vikings, en tidligere studiekamerat og Martin Engvik fra volleyballforbundet - hadde en rolig trening onsdag formiddag.

Torsdag er det tilbake i kampmodus, når tyske Philipp Arne Bergmann og Yannick Harms (nummer 28 på verdensrankingen) venter i 16-delsfinalen. BA er til stede i Hamburg og vil komme med hyppige oppdateringer på BA.no.

Artikkeltags