Tøff VM-motstand for Mol og Sørum

Sandvolleyballspillerne Anders Mol (t.v.) og Christian Sørum er favoritter før VM i Tyskland.

Sandvolleyballspillerne Anders Mol (t.v.) og Christian Sørum er favoritter før VM i Tyskland. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Sandvolleyballstjernene Anders Mol og Christian Sørum må bryne seg mot brasiliansk, tysk og cubansk motstand i VMs gruppespill.

DEL

Den norske duoen vant søndag sin tredje strake firestjernersturnering, og tangerte med det den norske rekorden for antall seirer i verdensserien.

Det norske paret er ranket som nummer én i verden, og er favoritter i det kommende verdensmesterskapet i Hamburg som starter 28. juni.

Men da trekningen til gruppespillet ble foretatt tirsdag ble det klart at de norske gutta får en vrien vei til utslagsrundene.

Nordmennene er førsteseedet i VM og havnet i gruppe A sammen med Vitor Felipe og Pedro Solberg fra Brasil, ranket som nummer 22. I samme gruppe havnet tyske Alexander Walkenhorst og Sven Winter, og Sergio Reynaldo Gonzales og Luis Enriqe Reyes fra Cuba. Parene fra Tyskland og Cuba er ranket som henholdsvis nummer 33 og 38.

– En tøff pulje vil jeg si. Vi har aldri spilt mot Pedro/Vitor Felipe, men har sett at de kan spille veldig bra til tider. I tillegg er det veldig gøy å ha tyskerne Walkenhorst/Winter i pulja. Det kommer til å bli god stemning på tribunen, sier Anders Mol.

Han påpeker videre at de norske guttene spilte jevnt mot den tyske duoen i nederlandske Den Haag i vinter.

– Cuba er fysiske og har gode volleyballtradisjoner. Vi vet at det kommer til å bli en tøff første kamp. Gonzales kom overraskende på 5. plass i OL i Rio, så han er uten tvil en veldig god spiller, sier Mol.

Mesterskapet i Tyskland varer fra 28. juni til 7. juli.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken