Mol/Sørum til åttedelsfinale i Warszawa

Anders Mol fra Strandvik i Fusa til høyre.

Anders Mol fra Strandvik i Fusa til høyre. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Anders Berntsen Mol og Christian Sandlie Sørum spilte seg fredag fram til åttedelsfinale i verdensserien sandvolleyball i Warszawa med to strake seirer.

DEL

Først vant de 2-0 (21-16, 21-17) over polske Kacper Kujawiak/Maciej Rudol i kampen om 3.-plass i sin gruppe. Det ga avansement til cupspillet mot brasilianske Pedro Solberg/Bruno Schmidt, som ble slått 2-0 (21-15, 21-8) på en snau halvtime.

Dermed er den norske duoen klar for åttedelsfinale lørdag mot et annet brasiliansk par. Da er det Vitor Felipe og Evander som står på motsatt side av nettet. Berntsen/Sørum kan som dårligst ende på delt 9.-plass i 4-stjernersturneringen.

Mathias Berntsen/Hendrik Nikolai Mol tapte 0-2 (16-21, 21-23) for canadiske Grant O'Gorman/Ben Saxton i kampen om 3.-plass i sin gruppe og endte dermed på delt 25.-plass i turneringen.

I kvinneklassen vant Ingrid Lunde/Oda Johanne Ulveseth 2-0 (22-20, 21-13) over østerrikske Lena Plesiutschnig/Katharina Schützenhöfer i kampen om 3.-plass i sin gruppe og tok seg dermed til cupspillet, men der falt de over første hinder i form av Sanne Keizer/Madelein Meppelink.

Nederlenderne vant 2-0 (21-14, 21-19) og tok seg til åttedelsfinale. For de norske endte det dermed med delt 17.-plass i Warszawa.

Alle de tre norske parene i turneringen tapte torsdag semifinalen i sin gruppe.

Artikkeltags