På vei mot ny turneringsseier

Anders Mol og Christian Sørum har suksess i Japan.

Anders Mol og Christian Sørum har suksess i Japan. Foto:

Av

De norske sandvolleyballspillerne Anders Mol (22) og Christian Sørum (23) er klare for finalen i firestjernersturneringen i Tokyo.

DEL

Det er den norske suksessduoen etter seier 21-17, 21–17 over nederlenderne Alexander Brouwer og Robert Meeuwsen i semifinalen lørdag.

I finalen søndag venter tyskerne Nils Ehlers og Lars Flüggen. De slo det brasilianske paret Alison Cerutti/Álvaro Morais Filho 16-21, 21-19, 16–14 i den andre semifinalen.

Mol og Sørum tok initiativet fra start i det første settet og knep en tidlig ledelse. Overtaket ga de aldri fra seg og nordmennene vant til slutt første sett 21–17.

Også i det andre settet tok den norske duoen kommandoen. De vant de første to poengene. Som i det første settet klarte Mol og Sørum å holde nederlenderne på komfortabel avstand og vant det avgjørende settet 21–17.

Mol og Sørum gikk enkelt videre fra gruppespillet. I åttedelsfinalen slo de kineserne Wu Jiaxin/Ha Likejiang. I kvartfinalen ble det seier 20-22, 21-17, 15–13 over amerikanerne Tri Bourne og Trevor Crabb.

Turneringen i Tokyo går på de samme banene som vil bli brukt under OL i den japanske hovedstaden neste år.

Med seieren i storturneringen i Gstaad tidligere denne måneden ble Anders Mol og Christian Sørum tidenes mestvinnende norske lag i verdensserien. Det var deres åttende seier. Duoen seiler opp som en klar gullkandidat i OL i Tokyo om ett år.

Artikkeltags