Mol og Sørum gikk helt til topps i gigantturnering

Anders Mol (til høyre) vant storturneringen i Sveits sammen med makker Christian Sørum.

Anders Mol (til høyre) vant storturneringen i Sveits sammen med makker Christian Sørum. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Anders Mol fra Fusa vant én av verdens største sandvolleyballturneringer sammen med makker Christian Sørum.

DEL

Først ble amerikanske Jacob Gibb/Taylor Crabb slått 2-1 i semifinalen i Gstaad, og noen timer gjorde den norske duoen kort prosess med spanske Pablo Herrera/Adrian Gavira i finalen. Etter bare 34 minutter var seieren i havn med 2-0 (21-18, 21-12).

Dermed var det endelig tid for å feire den første norske seieren i verdenstouren siden Vegard Høidalen og Jørre Kjemperud vant turneringen i Berlin 5. juli 1998. Det er altså drøyt 20 år siden.

21-årige Mol og 22-årige Sørum var så vidt født den gang. Nå har de plassert Norge på sandvolleyballkartet igjen, og det attpåtil i en majorturnering. Turneringen i sveitsiske Gstaad er en såkalt femstjernersturnering, noe som gjør den til én av verdens best rangerte. Finaleseieren sikret den norske sandvolleyballduoen 40.000 dollar i premiepenger, som tilsvarer rundt 340.000 norske kroner.

– Det Anders og Christian har prestert er helt utrolig. De har spilt fantastisk bra gjennom hele turneringen. De slo ikke bare de spanjolene i finalen. De knuste dem, utbryter volleyball-profil og TIF Viking-kaptein, Kristian Mjelde Bjelland.

– Dette er én av de største turneringene i året. Personlig har jeg egentlig bare gått og ventet på at de karene der skulle finne på å gjøre noe som dette. De har jobbet ekstremt hardt, og viser at de er i rute til Tokyo-OL.

De norske guttene vant sin gruppe med to seirer onsdag og tok seg gjennom åttedelsfinale og kvartfinale fredag. Lørdag var de igjen ustoppelige.

Etter å ha tapt første sett mot Gibb og Crabb i semifinalen 17-21 slo nordmennene tilbake med seier i to jevnspilte sett.

Det første endte 23-21, mens det siste ga 16-14-seier i norsk favør. Dermed var finaleplassen i havn etter 52 minutters spill på sanden i Gstaad.

Plasseringen i majorturneringen er tidenes beste for den unge norske duoen. Tidligere i år spilte de finale i en vanlig verdensserieturnering i Itapema i Brasil. Mol/Sørum hadde 9.-plass som beste prestasjon i majorturneringer før årets tur til Sveits.

Artikkeltags