Mol/Sørum vant igjen, oppe i 16 strake seirer

Anders Mol (t.v.) og Christian Sørum ser helt ustoppelige ut.

Anders Mol (t.v.) og Christian Sørum ser helt ustoppelige ut. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Anders Mol og Christian Sørum tok sin 16. strake seier, men sandvolleyballduoen måtte svette litt ekstra for å nå kvartfinalen i majorturneringen i Wien lørdag.

DEL

En stund så det ikke helt bra ut sett med norske øyne. Brasilianske Ricardo Santos/Guto Carvalhaes tok første sett med sifrene 21-16, og dermed måtte Mol/Sørum vinne neste sett for ikke å ryke ut.

Det lå og vippet, men til slutt trakk nordmennene det lengste strået med 21–19.

I sett nummer tre var derimot Mol/Sørum skikkelig i dytten igjen og valset over brasilianerne med 15–5.

Dermed er den norske duoen klar for kvartfinale senere lørdag. Den spilles mot østerrikske Clemens Doppler/Alexander Horst.

Semifinalene og finalen i årets siste majorturnering går søndag.

Mol og Sørum vant komfortabelt sine to første kamper i Wien. Lørdag måtte de slite litt mer for seieren, som var deres 16. på rad.

De siste ukene har den formsterke duoen satt norsk sandvolleyball på hodet. For to uker siden gikk de hele veien og vant Norges første EM-gull siden 1997. Uken før tok de den første norske triumfen på verdenstouren på 20 år med finaleseier i majorturneringen i sveitsiske Gstaad.

– Latterlig imponert

Etter at duoen slo Ilja Lesjukov og Konstantin Semenov fra Russland 2–0 fredag med settsifrene var 21-11, 21–9, uttalte de følgende:

– Det var en veldig god kamp fra oss. Anders fant en fin rytme i servingen sin, og blokken hans var som vanlig god. Vi fortsatte å ta poeng og hadde kontroll på kampen hele veien. Det er fint at vi klarte å vinne gruppen, slik at vi unngår en ekstra kamp, sa Sørum til verdensturneringens nettsted like etter kampen.

Mol/Sørum innledet Wien-turneringen med å slå Tobias Winter/Julian Hörl i strake sett torsdag. De østerrikske hjemmehåpene ble satt kraftig på plass i første sett med 21-9, mens det ble jevnere med 21–18 i det påfølgende settet.

De siste ukene har Mol og Sørum vært i strålende form. For snart to uker siden gikk de hele veien og vant Norges første EM-gull i sandvolleyball siden 1997. Uken før tok duoen den første norske triumfen på verdenstouren på 20 år med finaleseier i majorturneringen i sveitsiske Gstaad.

Totalt er Mol/Sørum nå oppe i 16 seirer på rappen.

– Jeg er latterlig imponert. Spesielt i den alderen er dette en vanvittig prestasjon. De er på god vei til å bringe norsk volleyball tilbake til de grader på kartet. Akkurat nå tror jeg de er verdens beste lag, sa trener Kåre Mol til NTB etter at EM-gullet var i boks 22. juli.

Kåre Mol er også far til Anders. Så langt ser den norske duoen ut til å holde trykket oppe også i Wien. De spiller åttedelsfinale lørdag. Der venter det brasilianske paret Ricardo/Guto Carvalhaes.

Alle de tre andre norske parene som prøvde seg i Østerrike ble slått ut i kvalifiseringen.

Artikkeltags