Norges første EM-gull på 21 år

Anders Mol (t.h.) og Christian Sørum vant søndag kveld EM i sandvolleyball i nederlandske Den Haag.

Anders Mol (t.h.) og Christian Sørum vant søndag kveld EM i sandvolleyball i nederlandske Den Haag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Anders Mol fra Fusa og hans makker Christian Sørum sørget for Norges første EM-gull i sandvolleyball siden 1997.

DEL

– Det er ganske vilt. Jeg tror ikke jeg helt skjønner det. At vi først vant verdenstour-turneringen i Gstaad, og nå EM. Vi er europamestere, liksom. Det er forbannet sykt å tenke på. Herregud, sier Anders Mol (21) til BA.

Latvierne åpnet best i finalen og ledet med ett poeng frem til 10–10. Da overtok nordmennene styringen og sikret seier 21–17 i første sett.

I det andre settet var det ikke noe tvil om hvem som kom til å vinne. Mol og Sørum opparbeidet seg en tidlig fempoengsledelse og så seg aldri tilbake. Duoen sikret gullet med suverene 21–13 i andre sett.

– Vi spiller en solid kamp med lite feil. De vet ikke helt hva de skal gjøre for å vinne. Vi malte på, gjorde ingen feil og vant klart. Det var nesten en maktdemonstrasjon mot et så godt lag, sier den ferske europamesteren fra Strandvik i Fusa.

Rørt far

Trener Kåre Mol, som også er Anders sin far, var tydelig rørt etter bragden.

– Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Jeg er bare rørt. Jeg synes de spiller så sykt perfekt volleyball, sa han til NTB og fortsatte:

– Jeg er latterlig imponert. Spesielt i den alderen er dette en vanvittig prestasjon. De er på god vei til å bringe norsk volleyball tilbake til de grader på kartet. Akkurat nå tror jeg de er verdens beste lag, sier Kåre Mol, som er imponert over at ungguttene klarer å prestere på sitt aller beste når det gjelder som mest.

– De har gode hoder. Om de taper noen poeng, beholder de fokuset på det de skal gjøre. Det har de også vist i tidligere ungdomsmesterskap. De ønsker å spille ball, og koser seg med det. De har en veldig sunn «drive» for sporten, sier Kåre Mol.

Knallform

Mol/Sørum har vært i storform den siste tiden. Duoen står med 13. seirer på rad. Tidligere søndag vant de semifinalen mot spanske Pablo Herrera/Adrian Gavira. Det skjedde også i strake sett.

Gullet er Norges første i sandvolleyball siden Vegard Høidalen og Jørre Kjemperud vant EM i Roma i 1997. Da var Mol og Sørum knapt født.

Norges forrige EM-medalje kom i 2012 da Tarjei Skarlund og Martin Spinnangr sikret bronse.

Artikkeltags