Sanne og Laura fant hjelpeløs kråkeunge

Sanne Duus og Laura Pedersen fant en hjelpeløs kråkeunge under Voss Cup.

Sanne Duus og Laura Pedersen fant en hjelpeløs kråkeunge under Voss Cup. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Sanne Duus og Laura Pedersen fant en hjelpeløs kråkeunge under Voss Cup.

DEL

Det var ikke bare jubel, tårer, scoringer og frispark på Voss Cup. FK Fyllingsdalen Jenter 2000 overnattet på Rogn barnehage litt utenfor Voss sentrum under turneringen.

På fredag fant Sanne Duus og Laura Pedersen en hjelpeløs liten kråkeunge som hadde mistet mammaen sin. Den smeltet hjertene til Sanne og Laura, og de ville så gjerne hjelpe den lille krabaten.

– Vi fant den liggende bak et gjerde utenfor barnehagen vi bodde på. Vi hørte noen pipelyder. Vi så fort at det var en liten fugl, forteller Laura.

KATTEMAT

De fant fort ut at den lille fuglen, som de har døpt Hobolo, var en liten kråke. De trodde Hobolo hadde skadet seg.

– Den klarte ikke gå. Den virket skadet. Vi tenkte at den ikke kunne ligge ubeskyttet, så vi fant en eske å puttet den i. Den hadde nok blitt spist av en katt eller noe hvis ikke vi hadde tatt vare på den, sier Sanne.

RINGTE RUNDT

Foreldrene til jentene på FK Fyllingsdalen måtte ta ansvar. Hobolo kunne ikke klare seg selv. Torill Z. Yndestad fikk i oppdrag å få tak i hjelp.

– På fredag fikk vi ikke tak i noen som kunne hjelpe, men på lørdag fikk vi tak i en veterinær. Han var veldig hjelpsom, og sendte meg videre til Viltnemda. De ba oss egentlig om å finne redet til kråkeungen og putte ham tilbake. Han sa at kråken mest sannsynlig hadde dødd uten vår hjelp, sier Torill.

– Vi trodde først at den var skadet, men mannen fra Viltnemda sa at den bare var så liten at den ikke kunne gå ennå.

KRÅKEBURGER

Jentene tok vare på sin nye maskot. De har gitt ham mat og vann gjennom hele turneringen.

– Han har spist en haug med hamburgerbrød og noen skiver, sier Laura.

Det store spørsmålet var: hva skjer når jentene drar fra Voss?

Laura tok ansvar. Hun skrev brev til barnehagen og spurte om de kunne ta vare på den. Mannen fra Viltnemda sa at kråkeungen klarte seg selv om et par uker.

Nå har jentene vært i kontakt med barnehagen, og de har sagt seg villig til å ta vare på lille Hobolo frem til den kan fly for egen maskin.

Artikkeltags