Se, så mange bergensjenter!

Melissa Bjånesøy, Ingrid Ryland, Maren Mjelde, Nora Holstad Berge og Kristine W. Hegland skal alle til fotball-EM i Sverige.

Melissa Bjånesøy, Ingrid Ryland, Maren Mjelde, Nora Holstad Berge og Kristine W. Hegland skal alle til fotball-EM i Sverige. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Hele seks spillere i EM-troppen har bergenstilknytning. I dag starter forberedelsene mot suksess i Sverige.

DEL

–Det er jo veldig bra. Det viser jo at Bergen får frem A-landslagsspillere også. Vi har ikke hatt så mange av dem de siste årene, så dette viser at arbeidet som blir gjort i Bergen, av Arna-Bjørnar og Sandviken, betaler seg, sier Turbine Potsdam-proff Maren Mjelde.

Med hele 53 kamper er Mjelde den bergensjenten med desidert lengst landslagserfaring. Men til det forestående EM-sluttspillet i Sverige får hun med seg mange som skarrer på r-en, og som trolig vil sanke rikelig med kampe og mesterskap i årene som kommer.

FEM FRA BERGEN

Fra Arna-Bjørnar får Mjelde følge av de to tidligere lagvenninnene Ingrid Ryland og Kristine Wigdahl Hegland, som begge er bergensjenter. Arna-Bjørnar er også representert med Sandefjord-jenten Nora Holstad Berge, som kom fra Kolbotn foran årets sesong.

«Bergenskvoten» fylles ytterligere opp av Sandvikens mesterskapsdebutant Melissa Bjånesøy, og Nora Neset Gjøen, som nå spiller for Kolbotn, men har fortid i både Sandviken og Arna-Bjørnar.

TROR PÅ MEDALJEN

BA samlet fem av de i går ettermiddag. EM-troppen samles til såkalt precamp på Lillestrøm i dag, men Arna-Bjørnar-gjengen har fått utsatt oppmøte til de har spilt morgendagens hengekamp mot Trondheims-Ørn. Fra da av handler alt om EM-sluttspillet i Sverige, der Norge spiller åpningskamp mot Island 11. juli. Målsetting?

–Vi har vel egentlig ikke satt noe mål ennå, men Nora vil ta gull! sier Mjelde lattermildt.

Spørsmålet er om det trengs en intern diskusjon om målsetting i et EM. Kvinnelandslaget har tradisjon for å gå for medalje i mesterskap, selv om de mislyktes totalt da det var VM i Tyskland sist.

–Vi har vel sagt vi kan ta medalje. Kommer vi gjennom gruppespillet og til kvartfinalen og semifinalen føler vi alt kan skje, sier Nora Holstad Berge.

MESTERSKAPSDEBUTANT

Melissa Bjånesøy blir førstereisjente med A-landslaget i mesterskap.

–Det blir stort og veldig spennende. Jeg gleder meg veldig, sier Bjånesøy til BA.

–Du er eneste Sandviken-spiller blant en stor delegasjon fra Arna-Bjørnar...?

–Vi kommer som oftest overens, men det er ikke alltid jeg setter meg med dem på bordet, fleiper Bjånesøy

–Er du nervøs?

–Ja, sånn god-nervøs kanskje. På tå-nervøs, svarer debutanten.

Artikkeltags