Klubben fra Fjell kommune var ett fattig poeng fra seieren i den første runden av norsk seilsports eliteserie. Vinnerne fra Breivik fikk 21 poeng, mens RAN-seilerne fikk 22.

Hadde skipper, Leif Kristian Garvik og hans mannskap, tatt en førsteplass til i en av de tolv seilansene i eliteserierunde i Bodø, ville de reist hjem med seieren.

Det store målet

– Vi er godt fornøyd med dette, og det er bedre start enn vi fikk forrige sesong, slår Garvik, som har med seg Alexander Dahl Høgheim, Kurt Furnes og Simen Guldberg med seg i båten sin.

 

I fjor ble det en 3.-plass sammenlagt, akkurat som året før, og i Bodø endte RAN foran forhåndsfavorittene Moss og Åsgårdstrand. Det store målet er å være blant de fire beste klubbene når alle fire eliteserierundene er unnagjort i høst.

– Da kvalifiserer vi oss for seilingens Mesterliga, som består av lag fra 17 nasjoner, sier Garvik, som egentlig skulle reist til Sardinia til kvalifisering til Mesterligaen denne helgen.

Askøy på 11.-plass

– Det gikk rett og slett ikke denne sesongen. Vi er jo amatører. Folk med jobb og studier. Hvis vi kvalifiserer oss igjen, skal vi delta neste år. Målet er Mesterligaen, slår RAN-skipperen fast.

Askøy Seilforening rykket opp fra 1. divisjons, og var også med i Bodø. Eliteserieferskingene endte på en 11.-plass i debutrunden.

FAKTA

Norges 15 beste seilforeninger utgjør Norsk Seilsportsligas eliteserie. Ran- og nyopprykkede Askøy Seilforening er våre lokale lag.

Seilsportsligaen foregår ved at fem og fem lag seiler mot hverandre på en kort regattabane i helt identiske båter av typen J/70. Om bord i hver båt er det fire seilere. Det gjelder å komme først i mål, og lagene får poeng som er lik plasseringen de får. Det laget som til slutt har færrest poeng, står igjen som vinner.

Under optimale forhold vil hvert lag ha seilt rundt 15 seilaser i løpet av de to dagene serierunden varer. Hvilke fem lag som seiler mot hverandre varieres fra runde til runde i stadig nye kombinasjoner.

Det arrangeres fire serierunder hvert. Nå forflytter seilerne seg til Molde (21. og 22. juli), Larvik (11. og 12. august) og Arendal (8. og 9. september).