Det blir en spesiell finale av seilsportsligaen for kaptein Leif Kristian Garvik og hans mannskap i Arendal denne helgen.

Siden søndag ettermiddag har et medlem av seilforeningen deres, RAN, vært savnet etter at han falt på sjøen. Det har vært søkt etter seileren gjennom hele uken. Blant de frivillige har det vært mange fra den savnede 50-åringens seilforening.

Les også: Overveldet over innsatsen

Les mer: – Jeg vil bare finne vennen min

Avlyste treninger

– Det er klart at dette har preget oss. Vi er en liten forening, med rundt 300 medlemmer, og vi er på hils med alle. Det har vært en spesiell oppladning til finalehelgen i Arendal, slår Garvik alvorlig fast.

Leteaksjonen har blant annet ført til at treningene denne uken har blitt avlyst.

– Det var det rette å gjøre, men vi bestemte oss for at vi skulle gjennomføre den siste konkurransen i seilsportligaen, forteller RAN-teamets leder.

Før den siste av de fire rundene i ligaen, ligger Garvik og hans mannskap på 4.-plass. Det gir en plass i den prestisjetunge mesterligaen i seiling. Men med ett poeng opp til bronsen, og to poeng til sølvplass reiser seilerne fra RAN sørover med medalje i blikket.

Kjente værforhold

Det er Risør som leder eliteserien med syv poeng. Breivik ligger på sølvplass med elleve poeng og Larvik har bronseplassen med 13 poeng.

– Det er såpass kort opp at alt kan skje før denne runden, og vi sikter mot en av medaljene. Til tross for at det er små marginer som kan avgjøre dette, er det jo faktisk ennå mulig å ta gullet, sier Garvik.

Det er meldt om perfekte «bergensforhold» i helgen.

– Ja, det er regn og en vindstyrke vi kjenner godt. Så vi kunne ikke bedt om bedre forhold, sier kapteinen, som har med seg Kurt Furnes, Simen Guldberg og Alexander Dahl Høgheim i båten.

Den andre lokale seilforeningen i ligaen, Askøy, ligger på 9.-plass.

Seilsportligaen

Norges 15 beste seilforeninger utgjør Norsk Seilsportligaens eliteserie. RAN og nyopprykkede Askøy Seilforening er våre lokale lag.

Seilsportsligaen foregår ved at fem og fem lag seiler mot hverandre på en kort regattabane i helt identiske båter av typen J/70. Om bord i hver båt er det fire seilere. Det gjelder å komme først i mål, og lagene får poeng som er lik plasseringen de får. Det laget som til slutt har færrest poeng, står igjen som vinner.

Under optimale forhold vil hvert lag ha seilt rundt 15 seilaser i løpet av de to dagene serierunden varer. Hvilke fem lag som seiler mot hverandre varieres fra runde til runde i stadig nye kombinasjoner.

Det arrangeres fire serierunder hvert år. Rundene i Bodø, Molde og Larvik er over. Nå gjenstår kun helgens finalerunde i Arendal.