Carlsen må nullstille etter misbrukt VM-sjanse

Magnus Carlsen under det tredje partiet i Sjakk-VM mandag kveld.

Magnus Carlsen under det tredje partiet i Sjakk-VM mandag kveld. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Magnus Carlsen hadde muligheten til å ta overtaket i VM-kampen mot Sergej Karjakin, men sviktet da det gjaldt. Nå må 25-åringen nullstille før det fjerde partiet.

DEL

På pressekonferansen etter monsterpartiet på nærmere seks timer og 45 minutter fikk den regjerende verdensmesteren spørsmål om han var redd for å se hva han ville finne ved å gå gjennom partiet med en sjakkdatamaskin.

– Ja, absolutt, var svaret til Carlsen.

Og det er nok ikke uten grunn. En kjempetabbe av hans russiske motstander førte til at både datamaskinene og ekspertene utropte 25-åringen til seierherre i hans andre parti med hvite brikker – men Carlsen selv så ikke åpningen.

Tabbe

– Han gjorde en tabbe, men jeg visste ikke om det var seier for meg eller ikke. Uansett er det skuffende, sa nordmannen til pressekorpset i USA.

– Jeg gjorde en tabbe, men jeg spilte bra i sluttspillet og fikk remis. Det var en vanskelig kamp, men denne kampen var vanskeligere for meg enn han, sa hans russiske motstander Sergej Karjakin.

Tirsdag får forsvarseksperten muligheten til å angripe med hvite brikker. Carlsen-manager Espen Agdestein peker på viktigheten av nullstille etter det utmattende partiet.

– Tilbakeslag

– Han hadde ham på gaffelen, men etter å ha jobbet hardt rotet han på slutten. Da blir han sur. Nå må han nullstille, spise og sove godt. Det er ikke lenge han kan ergre seg over dette, men det er han vant til, sa Agdestein til NRK etter remisen.

– Men ergerlig var det, la han til.

– Det er ikke noe særlig å ikke vinne når man vet at man hadde en vunnet stilling. Det er denne typen spill han satser hele VM på. Det er et tilbakeslag når han ikke klarer å utnytte det, sa NRKs sjakkekspert Torstein Bae i studio da pilen tippet i retning remis.

Han tror at verdensmesteren har mye å gå på

– Det glapp litt for Magnus. Kanskje er ikke helt i toppform i denne VM-kampen helt ennå, sa eksperten.

Artikkeltags