Sjekk resultatlisten fra Vinterkarusellen her

Vinterkarusellen er en populær mosjonsform i vinterhalvåret.

Vinterkarusellen er en populær mosjonsform i vinterhalvåret. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

–Dette gjør vi for å få bedre kondis på fotballbanen, sier Søreide-kompisene Oliver Madsen, Sebastian Ljone Vadseth og Victor Nielsen.

De tre 11-åringene var blant de startende da Vinterkarusellen hadde sitt første løp for sesongen mandag kveld. Den tradisjonsrike løpskarusellen var som vanlig godt besøkt, og Søreide-gjengen var ikke det eneste fotballaget til start på Fana stadion.

–Vi gjør jo dette litt for at de skal forstå at det hjelper å trene også utenom fotballtrening. De er gamle nok til å lære seg at trening hjelper. Og så er det jo mye kjekkere å være med her enn å skulle springe i mørket på egenhånd, forklarer Sebastians pappa Kristian Vadseth, som er med i trenerteamet for Søreides 2003-årgang.

SJEKK RESULTATENE HER

Her kan du sjekke resultatene for Vinterkarusellens fem kilometer-løp. Du kan søke både på deltakernummer, klubb eller navn.

BFG Bergen melder om at det er problemer med resultattidene for ti kilometeren. Følg med her for oppdatering.

Både start og målgang ble streamet live, og opptaket kan sees i bunnen av denne saken.

– DE GLEDER SEG

Det var spillere både fra Søreide Tigers og Gepard på startstreken mandag kveld.

–Det er to lag av samme kull som trener sammen. Det ene laget løp her i fjor også, og nå er begge med. Jeg tror det er noe de gleder seg til, sier Kristian Vadseth, som selv også var med og løp i går.

–Hvorfor vi gjør dette? For å få kondis, sier guttene.

Og favoritten av de tre, måtte visst bli Oliver. Han driver nemlig også med langrenn, så da bør helst kondisen være bra!

TRENING OG KONKURRANSE

Det var ikke bare fotballspillere fra Søreide som var litt utenfor sitt vante «element» på og rundt Fana Stadion i går. Vi møtte også et par syklister fra BCK som stilte til start.

– Det er ganske normalt for oss, dette, vi driver mye løpetrening gjennom vintersesongen, sier Kristoffer Nielsen (15) og Erik Justus Grunert (14).

–Det er jo en fin måte å trene på, det blir både trening og konkonkurranse, sier Grunert.

–Men hva er viktigst, å få en god økt eller å slå kompisene?

–Det blir litt av begge deler. En skal ta seg helt ut, men helst være først i mål, ler de to.

Artikkeltags