Røthe gir opp OL: – Skuffet og lei meg

Sjur Røthe brøt Tour de Ski. Trolig står han over det kommende norgesmesterskapet også.

Sjur Røthe brøt Tour de Ski. Trolig står han over det kommende norgesmesterskapet også. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Sjur Røthe (29) står trolig over NM til helgen, og gir opp OL-drømmen.

DEL

61.-plass, 46.-plass, 40.-plass, 18.-plass og til slutt brudd på nest siste etappe. Det er Sjur Røthes Tour de Ski oppsummert med én setning. Vossingen fikk ikke kroppen til å spille på lag, og forsvant langt ned i kjelleren etter tour-bruddet.

Tirsdag denne uken var kroppen fortsatt i så dårlig forfatning at også helgens NM står i fare. Om Røthe skulle ende opp med å stå over mesterskapet på Gåsbu, vil det i praksis bety at OL i Pyeongchang ryker.

– Det er overhodet ikke sikkert at jeg stiller i NM. Jeg sliter med å komme meg opp av sengen på morgenen. Kroppen fungerer ikke, og jeg vet ikke hvorfor, forteller en skuffet og nedbrutt Røthe til BA.

– Er det ryggen som trøbler igjen?

– Det er hele kroppen som ikke fungerer. Det kan være noe sykdom som ligger, og det kan være noe annet. Jeg skal til legen i dag (tirsdag), og håper jeg kan få noen svar, sier 29-åringen, og sier det er 50/50 om han går NM til helgen eller ikke.

Kommentar: Det gjør vondt å se på deg nå, Sjur

– Neppe OL

Røthe er avhengig av et godt NM for å fortsatt ha et ørlite håp om en plass i OL-troppen. Men tre dager før det viktige mesterskapet var altså formen så dårlig at et legebesøk sto for tur.

– Akkurat nå er det vanskelig å prestere på toppnivå. Om jeg er i like dårlig form til helgen, så står jeg over. Det er uaktuelt for meg å gå i NM om jeg kjenner at jeg ikke kan gå for gode plasseringer.

– Har du gitt opp OL?

– Jeg er såpass realistisk at jeg innser at det neppe blir OL på meg, sukker Røthe.

Vossingen fikk i fjor høst omsider en diagnose etter sine vedvarende skadeproblemer: Røthe er revmatiker. Men han er altså ikke sikker på om det er den sykdommen som skaper problemer for øyeblikket.

– Det irritert meg at jeg ikke er frisk nok til å få gjort jobben min, sier langdistansespesialisten.

Se også: Gode råd og støtte strømmer inn etter diagnosen 

– Skuffet og lei meg

Skulle OL ryke vil Røthe være 33 år (fyller år i juli) neste gang lekene avholdes i Beijing i februar 2022. Hva han skal gjøre om resultatene fortsetter å utebli har ikke Røthe tenkt på.

– Akkurat nå har jeg ikke så mange tanker om det. Jeg er bare skuffet og lei meg for at jeg ikke klarer å prestere på det nivået som jeg ønsker.

Landslagstrener Tor Arne Hetland var i møte tirsdag, og har ikke hatt anledning til å besvare BAs henvendelse.

Artikkeltags