Røthe tjente rått på monsterbakken

Sjur Røthe kan smile hele veien til banken, for han har aldri hatt så fete premie-utbetalinger som nå!

Sjur Røthe kan smile hele veien til banken, for han har aldri hatt så fete premie-utbetalinger som nå! Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Ingen var raskere enn Sjur Røthe opp alpinbakken i Val di Fiemme. Det var økonomisk gunstig for vossingen!

DEL

30-åringen gikk seg opp fra 6. til 4. plass i Tour de Ski-sammendraget med den mektige oppvisningen i «monsterbakken» som avsluttet touren søndag.

Det betyr at Røthes premiepenger for sammenlagtplasseringen føk opp fra 12.500 sveitsiske franc til hele 22.000. Det er en økning på omtrent 83.000 kroner. Totalt dro Røthe inn omtrent 219.000 kroner på nyttårsuken i Tour de Ski, viser de offentlige premielistene.

– Ikke motivasjon

Røthe innrømmer glatt med én gang BA ringer at lønn og premiepenger ikke akkurat er et favorittemne å snakke om. Og han er klar i talen på hva det har å si for prestasjonene mens han går i skiløypen: Absolutt ingenting.

– Det fungerer ikke som motivasjon i det hele tatt. Det er bare en del av gamet, men det er klart det hjelper på i det store bildet. Jeg hadde en dårlig sesong i fjor, så alt kommer til nytte, humrer vossingen.

– Du tjente 80.000 på å være rask i monsterbakken. Er det en motivasjon?

– Nei, ikke i det hele tatt! Jeg prøver å ikke tenke så mye på det, for da mister du fokus på det du skal gjøre. Men det er hyggelig å få noe for strevet!

Fornøyd er også fruen, som i tillegg til en litt rikere samboer også endelig får litt tid med ham.

– Jeg får en litt roligere tid i halvannen uke nå, og kan være med fruen. Det blir godt, sier som er sammen med travrytter Siv Emilie Løvvold.

– Når det gjelder pengene, brukes de på det samme de fleste av oss sliter med. Det går rett inn i nedbetaling av lån!

Sjur Røthe under siste etappe av Tour de ski på toppen av monsterbakken i Val di Fiemme, der han var raskest av samtlige.

Sjur Røthe under siste etappe av Tour de ski på toppen av monsterbakken i Val di Fiemme, der han var raskest av samtlige. Foto:

Aldri tjent så godt

Sjur Røthe har tjent godt på karrieren i skisporet. Fra 2015-17 viser skattelistene en totalinntekt på drøyt 2,8 millioner kroner. Denne sesongen har Røthe kjørt inn omtrent 534.000 kroner i premiepenger alene, som kommer på toppen av inntekten han har fra langrennslandslaget og eventuelt private sponsorer.

Han har allerede tjent mer på premiepenger enn noensinne før. I 2015/16-sesongen, inntil nå hadde vært toppsesongen hans, gikk han inn 32.000 sveitsiske franc, omtrent 280.000 kroner i dagens verdi.

Det er bare Johannes Høsflot Klæbo som har gått inn mer enn vossingen denne sesongen. Stjerneskuddet har så langt fått utbetalt rundt 845.000 kroner i premiepenger fra det internasjonale skiforbundet for resultatene i verdenscupen.

Russiske Aleksandr Bolsjunov ligger like bak Røthe, med omtrent 453.000 norske kroner i lommen.

Artikkeltags