Dramatisk for Røthe da Klæbo vant

Sjur Røthe under prologen  i Val di Fiemme i Tour de ski .

Sjur Røthe under prologen i Val di Fiemme i Tour de ski . Foto:

Johannes Høsflot Klæbo vant lørdagens sprint foran Sergej Ustjugov og overtok med det sammenlagtledelsen i Tour de Ski før siste etappe.

DEL

Seieren gjør at Klæbo går ut ett sekund foran Aleksandr Bolsjunov og 15 sekunder foran Ustjugov på avslutningsetappen opp monsterbakken i Val di Fiemme søndag.

– Det var artig. Jeg får ta med meg den seieren her. Det er ikke så mye, men jeg får gi alt i bakken her og så får vi telle opp til slutt, sier Klæbo til NRK.

Bak han på sisteetappe starter altså hans russiske konkurrenter, som også var blant de tre beste på sprinten. Der ble Ustjugov nummer to foran Bolsjunov på tredjeplass, mens Pål Golberg ble nummer fire.

Ustjugov er ventet å være Klæbos sterkeste konkurrent på den siste etappen, men med et forsprang kan det likevel ende med Tour de Ski-seier for Klæbo som var veldig pessimistisk på sine sjanser tidligere i uken.

Best hele dagen

I dag var nordmannen derimot dominant, hele dagen. Det hele startet med en knallsterk prolog, hele 5,96 sekunder foran nestemann i mål.

Det var sprintfavoritt Federico Pellegrino som røk ut i kvartfinalene-heatet der Klæbo nok en gang var overlegen og gikk inn til ensom majestet på kvartfinalen. I semifinalen var han også først, foran landsmann Pål Golberg som endte som nummer fire i finalen.

I finalen var også Klæbo først inn på spurten og var nok en gang dominant på oppløpet og tar over ledertrøyen sammenlagt før siste dag i Tour de Ski.

Dramatisk for Røthe

Det ble dramatisk for Sjur Røthe i kvartfinalen da hans gode glid gjorde at han kom helt opp i ryggen på Sergej Ustjugov som ledet da løperne nærmet seg mål.

Russeren senket farten da han så ut til å enkelt ta seg videre, og Røthe måtte bytte spor i et forsøk på å beholde 2.-plassen. Det skapte trøbbel for de andre løperne, der flere måtte bytte spor, og det forårsaket et fall. Andrej Larkov var den som fikk skylden for fallet, og Røthe slapp unna diskvalifisering.

Røthe røk derimot ut sammen med Jan Thomas Jenssen i semifinalen. Simen Hegstad Krüger kom seg ikke videre fra kvartfinalene, mens Hans Christer Holund røk ut i prologen.

Artikkeltags