– Plutselig så var han der. Det var veldig kjekt å se ham og familien igjen, sier daglig leder i Brann, Vibeke Johannesen, til BA.

Brann og svenske Rikard Norling ble aldri noen god match. Han kom som en Messias til Bergen før 2014-sesongen, men det hele endte i et oppsiktsvekkende nedrykk – det første Brann-nedrykket siden 1985.

Det gikk ikke særlig mye bedre i 1. divisjon. Etter et ydmykende 1-4-tap i Levanger og 9.-plass i 1. divisjon, fikk svensken til slutt sparken av den ferske sportssjefen Rune Soltvedt, mai 2015.

Inn kom Lars Arne Nilsen.

De elendige resultatene til tross, den karismatiske svensken hadde likevel støtte hos mange Brann-supportere.

Suksess i Sverige

I ettertid har han tatt over gamleklubben AIK, hvor han kjemper i toppen av den svenske Allsvenskan. I likhet med norsk fotball, er det nå landslagspause i Sverige, og i den anledning har Norling tatt med seg familien på en Bergens-ferie.

Fredag dukket de opp på Stadion for å hilse på gamle kjente.

Brann la fredag kveld ut et bilde i sosiale medier der hun og sportssjef Rune Soltvedt poserte med den tidligere Brann-treneren, hans kone og deres to barn.

– Han har fri i fjorten dager og har valgt å legge deler av ferien til Bergen. De har blitt veldig glad i byen, og det er selvsagt veldig gledelig, sier Vibeke Johannesen.

Det er første gang svensken er tilbake i Bergen etter avskjeden i mai 2015.

– Spesiell person

– Jeg opplever at han og resten av Brann-ledelsen hele veien hadde en god dialog. Jobbmessig hadde nok både Rikard og Brann sett at det hele endte annerledes, men vi skiltes som venner. Han er en fin og spesiell person, sier Johannesen.

Hun ser også at svensken fortsatt har et godt forhold til Brann-supporterne.

– Han knyttet et sterkt bånd til mange. Han er en spesiell type som brydde seg om byen og laget. Det er nok mange som følger med på hvordan han gjør det i Sverige, og jeg er sikker på at bergenserne hilser på ham og familien på en hyggelig måte, sier den daglige lederen.

Bergensferien skal etter sigende vare til og med mandag.