Den nye Brann 2-treneren: – Målet er å utvikle spillere

Roger Naustan blir ny Brann 2-trener etter Morten Kalvenes.

Roger Naustan blir ny Brann 2-trener etter Morten Kalvenes. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Roger Naustan har vært med å utvikle spillere som har gitt Rosenborg millioner av kroner.

DEL

– Ambisjonene til Brann 2 er det vi som klubb som må bli enige om, men jeg kommer til Bergen med et ønske om å utvikle og få frem gode spillere, sier Brann 2s nye trener, Roger Naustan, til BA.

Trønderen trente Levanger i 1. divisjon denne sesongen. Han har også hatt hovedtreneransvaret i Byåsen i 2. divisjon. Men han har tilbragt det meste av sin trenerkarriere i Rosenborg-systemet.

Trives best på treningsfeltet

Der hadde han en sentral rolle i utviklingen av spillere som Markus Henriksen, Ole Sælnes, Alexander Sørloth, Jonas Svensson, Fredrik Midtsjø og Mushaga Bakenga, unge trøndere som alle klarte å ta steget opp på den store scenen, og som senere ble solgt for millionsummer til utlandet.

– Mye av tankegodset mitt stammer fra tiden i Rosenborg. Jeg stiller krav, og jeg vil si jeg er en feltets mann. Som trener må du ta deg av litt korridorvirksomhet også, men det er på treningsfeltet sammen med spillerne jeg liker meg best, forteller Naustan.

37-åringen etterfølger Morten Kalvenes som sjef for Brann-rekruttene i 3. divisjon. Kalvenes dro som kjent til Bodø/Glimt for å bli Kjetil Knutsens assistenttrener.

– Jeg synes dette er en spennende jobb. Jeg hadde lyst til å prøve noe nytt, og da denne muligheten åpnet seg ble jeg nysgjerrig. Brann er en stor klubb som jeg har et veldig godt inntrykk av, sier Naustan.

Skal pendle

Han har signert en ettårig avtale på Kniksnes plass, med mulighet for ett års forlengelse.

– Det er svært gledelig å få Naustan inn som hovedtrener i Brann 2-gruppen. Han har en meget relevant bakgrunn og utdanning for jobben og menneskelige egenskaper som er rett for oss, sier faglig leder for Brann-Akademiet, Magni Fannberg, overfor Sportsklubbens hjemmesider.

Naustan er bosatt i Trondheim, og skal etter planen pendle mellom Vestlandet og Midt-Norge. Han kommer til Bergen på mandag for å hilse på sin nye arbeidsgiver.

Artikkeltags