Gå til sidens hovedinnhold

Bitter avslutning på Stadion

Artikkelen er over 4 år gammel

Brann tapte to poeng på overtid, og mister Sivert Heltne Nilsen mot RBK.

Daniel Braaten virket å ha fått blod på tann etter både scoring og målgivende borte mot Lillestrøm tidligere. For da Brann rullet opp et fint angrep etter fire minutter valgte Oslo-gutten å brenne til fra hjørnet av 16-meteren. Ikke den beste skuddposisjonen, og skuddet gikk langt over.

Brann fikk kampens første hjørnespark to minutter senere. Fredrik Haugen gjorde seg klar til å slå inn, og Stadion reiste seg i forventning. En Viking-spiller kom derimot først på serven til Branns nummer åtte, og fikk stanget unna.

Hjemmelaget var best innledningsvis, uten å klare og diske opp de helt store sjansene. Viking lå trygt i rammen, og tok ikke unødvendig stor risiko i spillet sitt.

Farlig Viking-kontring

Etter elleve minutter kom Viking til noe som kunne blitt en stor mulighet. Brann sto høyt med laget, og Bismar Acosta spilte vekk ballen. Bortelaget satte umiddelbart i gang Samuel Adegbenro. Den lynhurtige nigerianeren fosset ned langs Branns vidåpne høyreside, men valgte å gjøre alt selv. Skuddet fra 18 meter gikk rett i de trygge klypene til Piotr Leciejewski. En brukbar Viking-kontring, som kunne blitt mye farligere.

Tre minutter senere satte Bismar Acosta seg ned på gresset og holdt seg til baksiden av låret. Brann valgte å fortsette med ti mann for å se an om costaricaneren kunne fortsette. Det førte til en liten Viking-beleiring av Brann-boksen. Og da Daniel Braaten ikke fikk frispark like utenfor egen 16-meter hugget Viking til. Igjen var det Samuel Adegbenro som løsnet skudd. Vingen forsøkte å skru ballen rundt Leciejewski, men skuddet gikk centimetre til side for mål.

Acosta kom seg tilbake på banen, og flyttet seg høyere i banen igjen. Torgeir Børven skaffet Brann et hjørnespark, og svingeren til Fredrik Haugen var god. I boksen raget Sivert Heltne Nilsen høyest, men han fikk ikke nok av pannebrasken på ballen til å skape farligheter for bortelaget.

Brann i føringen

Det var mer i vente fra Brann. Viking klarerte et innlegg dårlig. Gilli Rolantsson plukket opp nedfallsfrukten, og fant Fredrik Haugen som sto klar med sleggen på 20-meter. Skuddet var ikke supert, men det var heller ikke keeperspillet til Iven Austbø, og Brann tok ledelsen på hjemmebane.

Viking hadde lite å komme med, og selv om det ikke var noen sjanseorgie som utspilte seg denne 1. omgangen på Stadion, var Brann nærmere 2-0 enn Viking var redusering.

Halvtimen ut i oppgjøret fant Fredrik Haugen Gilli Rolantsson ute til venstre. Færøyingen hadde en autostrada å løpe på. Inne i boksen sto Torgeir Børven helt alene, men innlegget fra Gilli var alt for dårlig.

Kampfakta

Brann - Viking 1-1 (1-0)

Brann Stadion. Eliteserien menn, 6.runde. 12.613 tilskuere. Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrad IL. Gult kort: Barmen, Heltne Nilsen, Brann. Ryerson, Adegbenro, Viking.

Mål: 1-0: Fredrik Haugen (22), 1-1: Samuel Adegbenro (90).

Brann (4-3-3): Piotr Leciejewski - Amin Nouri, Vito Wormgoor, Bismar Acosta, Ruben Kristiansen - Fredrik Haugen (Azar Karadas fra 87), Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Barmen - Daniel Braaten, Torgeir Børven (Jakob Orlov fra 59), Gilli Rolantsson (Deyver Vega fra 74).

Viking (4-2-3-1): Iven Austbø – Claes Kronberg, Michael Ledger, Karol Mets, Kristoffer Haugen – André Danielsen, Steffen Ernemann (Kwesi Appiah fra 59) – Zymer Bytyqi (Stian Michalsen fra 81), Julian Ryerson, Samuel Adegbenro – Mathias Bringaker (Robin Shroot fra 86).

Viking hevet seg før pause, og kom til en kjempesjanse med Steffen Ernemann. Brann ble litt for baktunge, og glemte markeringen i egen boks. Da innlegget fra høyre kom sto plutselig Ernemann helt alene inne i feltet. Dansken klarte ikke å styre headingen på mål. En kjempesjanse misbrukt.

Like etterpå smalt det i motsatt ende. Brann fikk lagt trykk på bortelaget, og endte med at Rolantsson fant en umarkert Kristoffer Barmen inne i feltet. Den høyreiste indreløperen tuppet ballen mot nærmeste kryss, men Iven Austbø gjorde opp for tabben da Brann tok ledelsen, og avverget med en strålende redning.

Brann skapte noen halvsjanser til før hvilen, men 1-0 sto seg til dommer Ola Hobber Nilsen blåste av 1. omgang.

Viking snytt for straffe?

Viking gikk rett i strupen på Brann etter pause, og skaffet omgangens første hjørnespark etter ti sekunder. Den klarerte Brann enkelt.

Rødtrøyene fikk satt opp Daniel Braaten i god posisjon like etterpå. Kraftvingen kjørte noen finter, og fikk til slutt løsnet skudd. Rett i blokken.

Så kom situasjonen som nok vil bli diskutert i ettertid. For skulle Viking hatt straffe syv minutter ut i 2. omgang. Samuel Adegbenro parkerte Vito Wormgoor på vei inn i Brann-boksen. Nigerianeren forsøkte å tuppe ballen videre til en bedre plassert lagkamerat, men ballen spratt opp i hånden til Fredrik Haugen. Ofte ser man dommere som blåser i situasjoner som det, men Ola Hobber Nilsen pekte umiddelbart på hjørneflagget i stedet for straffemerket.

2. omgang var et skuffende skue for de på tribunen. De store sjansene uteble, og det var i stedet mye slurv og unøyaktighet. En ganske anonym Torgeir Børven ble erstattet av Jakob Orlov etter en time, uten at det ga noen stor effekt på Branns offensive spill.

Heltne Nilsen mister RBK-kampen

Og så kom øyeblikket som nok både far og sønn Nilsen kommer til å irritere seg over den neste uken. Heltne Nilsen hadde to gule kort før oppgjøret, og ville med det neste pådra seg karantene. At det er Rosenborg som venter i neste kamp tenkte neppe trenersønnen på da han strakk ut armen og nappet i trøyen til Kwesi Appiah rett foran øynene til dommer Hobber Nilsen. Soleklart gult kort til Branns midtbaneanker, som altså må bli igjen i Bergen når resten av laget setter seg på flyet til Trondheim neste helg.

De siste 20 minuttene av kampen ble oppstykket av frispark og bytter. Jakob Orlov var svært nære å stange Brann opp i 2-0 da han ruvet høyest i luftrommet etter et hjørnespark. Ballen gikk like over.

Viking var tamme, men da de fikk rom av ukonsentrerte Brann-spillere hugget de til. Bare en lang tå fra Bismar Acosta hindret 1-1 ti minutter før slutt. Zymer Bytyqi fikk fritt spillerom på Branns venstreside, og dro seg inn i boksen. Han la hardt og flatt inn foran mål, hvor altså Acosta hadde den lengste tåen i i duellen med Adegbenro.

Azar Karadas kom inn for Fredrik Haugen fem minutter før slutt. Noe det første eidaren gjorde på banen var å spille Daniel Braaten fri alene med keeper. Vinkelen ble litt for skarp, og skuddet gikk i nettveggen.

Utligning på overtid

Så skjedde det som ikke skulle skje. Brann la seg lavere i banen for å trygge tre poeng, men to minutter på overtid kom Viking til en siste mulighet. Bortelagets Kristoffer Haugen fikk tid og rom ute til venstre til å finstille siktet. Innlegget var godt, og i boksen vant Samuel Adegbenro duellen mot Ruben Kristiansen. 1-1.

Det var det siste som skjedde. For umiddelbart etter avspark, blåste dommeren av kampen. En litt svart dag for Brann, som både tapte to poeng på overtid, og i tillegg måtte se at Sivert Heltne Nilsen pådro seg sitt tredje gule kort for sesongen.

Kommentarer til denne saken