Gå til sidens hovedinnhold

Danskene til RBK senket Brann

Artikkelen er over 3 år gammel

Brann var det beste laget, men tapte 0-3 mot Rosenborg.

Brann gikk ut i 100 mot Rosenborg, og fikk en kjempemulighet allerede etter to minutter da et hjørnespark fra Fredrik Haugen fant Vito Wormgoor. Brann-kapteinen fikk gå opp merkelig alene og heade, men forsøket gikk langt over. Wormgoor var rasende på seg selv etter den misbrukte muligheten.

Kvarteret ut i 1. omgang eksploderte det på Stadion da Fredrik Haugen smalt inn 1-0, men dommeren blåste for en hands på Kasper Skaanes i situasjonen før Haugen fikk ballen på 16 meter. Korrekt, ifølge TV-bildene.

Etter et tempofylt første kvarter roet det seg på Stadion. Rosenborg fikk til svært lite på gresset i Bergen, men slapp heller ikke Brann til de store sjansene. Den støreste farligheten trønderne kom til, var da Pål Andre Helland fikk mulighet til å skyte på frispark halvveis ut i omgangen. Forsøket til RBK-vingen gikk rett i klypene til Piotr Leciejewski.

Nettsus, men ingen scoring

De fem siste minuttene før pause tok det fyr igjen på Stadion. Brann giret opp, og skapte flere store muligheter.

Brann tok først en kort corner, som endte med at Deyver Vega fyrte av fra hjørnet av 16-meteren. Skuddet hadde ikke retning mål, men på bakerste stolpe sto Jonas Grønner. 23-åringen satte ballen i nettet, men assistentdommeren vinket for offside.

Minuttet senere var det Ludcinio Marengo som viste seg frem. Den lynhurtige nederlenderen tok seg ned til dødlinjen, og la flatt inn foran mål. Torgeir Børven fikk ikke foten på innlegget, men på bakerste stolpe sto Deyver Vega klar. Han forsøkte å plassere ballen i lengste hjørne, men avslutningen traff en RBK-fot og fikk over mål.

Brann var det beste laget i 1. omgang, men 0-0 sto seg til pause.

Bendtner slo til

Brann gikk ikke like offensivt til verks etter hvilen, som de gjorde i 1. omgang. Rosenborg mistet sin kaptein, Anders Konradsen allerede etter tre minutter, og mannen som ble byttet inn, Mike Jensen, var involvert da trønderne fikk nettsus ni minutter ut i 2. omgang. Og denne gangen ble målet stående.

Jensen snurret rundt med Fredrik Haugen, og løsnet skudd. Avslutningen var ikke spesielt godt, men ble en strålende gjennombruddspasning til Nicklas Bendtner, som alene med Piotr Leciejewski trillet ballen i nettet.

Fire minuttere senere var Bendtner på plass igjen. Jensen var igjen involvert da han forserte fremover i banen. Dansken forsøkte å stikke gjennom «lorden», men Pål André Helland stakk frem en fot og tilsynelatende flikket ballen videre til en da offside-plassert Bendtner. Om ballen tok i foten til Helland ga ikke TV-bildene noe klart svar på, men Nicklas Bendter fikk uansett nok en gang sjansen alene med Leciejewski. Og nok en gang var dansken sikker. Brann-spillerne og Lars Arne Nilsen kokte da dommeren godkjente scoringen.

Luften ut av ballongen

Den høyst tvilsomme scoringen gjorde at luften gikk litt ut av det som til da hadde vært et positivt Brann-lag. Rødtrøyene fikk noen hjørnespark, men klarte ikke å skvise frem noen store scoringsmuligheter.

Lars Arne Nilsen kastet innpå Azar Karadas seks minutter før slutt, og eidaren trengte bare noen få minutter på å presentere seg. I kjent stil steg han til værs og satte hodet til et innlegg. Ballen suste mot hjørnet, men RBK-keeper André Hansen hindret scoring med en strålende redning.

Men Rosenborg var ikke ferdig. Denne gangen var det ikke dommerfeil som ble avgjørende. Sivert Heltne Nilsen mistet ballen på egen halvdel. Brann var i ubalanse, og rommene bakover vidåpne. Innbytter Milan Jevtovic  fikk upresset løsnet skudd fra 18 meter. Avslutningen var ikke god, men hva Piotr Leciejewski drev med må gudene vite. Ballen trillet i mål. 3-0 til et dødelig effektivt Rosenborg-lag.

Dommeren blåste av kampen til pipekonsert. Den var antakelig ikke rettet mot Brann-spillerne.

Kommentarer til denne saken