Gå til sidens hovedinnhold

Hør Haugesund - Brann her

Artikkelen er over 3 år gammel

Brann vant 3-2.

Klikk på vinduet øverst for å høre Haugesund - Brann direkte. BAs Jan Gunnar Kolstad kommenterer.

Du kan også følge kampen i vårt livesenter her.

Spesielle hendelser hentet livesenter:

82 min: MÅL, Brann, Torgeir Børven. Brann tar ledelsen for første gang i kampen!

59 min: MÅL, Brann, Vito Wormgoor. Han setter ballen kontrollert til side for Bråtveit på straffespark. 2-2 i Haugesund.

2. omgang er i gang

45 min: En flott og tett omgang er slutt. Hjemmelaget leder 2-1 etter scoringer av Andreassen og Ikedi. Begge målene har kommet etter farlige cornere fra Stølås. Brann er absolutt med, og Barmen er den som har hatt de største mulighetene. På den ene endte med scoring og utligning. Ingenting er avgjort så langt i Haugesund.

44 min: MÅL, Haugesund, Anthony Ikedi. Nok en gang skaper cornere trøbbel for bortelaget. Corneren til Stølås ender til slutt i beina til Ikedi som banker den i mål fra tre meter.

38 min: Barmen gir nesten Brann ledelsen, men headingen hans går like utenfor.

23 min: MÅL, Brann, Kristoffer Barmen. Målgivende, Amin Nouri. Nouri legger inn fra høyre. Barmen vinner duellen i feltet og sender ballen i mål bak Bråtveit.

17 min: MÅL, Haugesund: Målscorer Tor Arne Andreassen. Corneren til Stølås blir headet på mål av Pallesen Knudsen. En Brann-spiller redder på treken, men Andreassen er på pletten og setter returen i mål.

Lagene

Brann stiller med følgende lag (4-3-3): Piotr Leciejewski - Amin Nouri, Vito Wormgoor, Bismar Acosta, Ruben Kristiansen - Fredrik Haugen, Sivert Heltne Nilsen, Kasper Skaanes - Deyver Vega, Kristoffer Barmen, Ludcinio Marengo.

Benken: Markus Olsen Pettersen, Jonas Grønner, Vidar Ari Jónsson, Peter Orry Larsen, Torgeir Børven, Gilli Rólantsson, Marius Bildøy.

Haugesund (4-4-2): Per Kristian Bråtveit - Kristoffer Haraldseid, Fredrik Pallesen Knudsen, Vegard Skjerve, Alexander Stølås - Sondre Tronstad, Anthony Ikedi, Jakub Serafin, Tor Arne Andreassen - Liban Abdi, Shuaibu Ibrahim.

Før kampen:

Formkurven til de to vestlandsrivalene er ganske lik. Høsten ble innledet med seire og god form, før det gikk gradvis nedover da september ble oktober.

Haugesund har tapt tre av de siste fire kampene, og i likhet med Brann mistet de trolig muligheten til å ta medalje da det ble tap i Molde.

«Araberne» var på vei inn i medaljestriden før formduppen kom i oktober. Nå er det beste de kan håpe på en 4.-plass, som vil gi europacup om Sarpsborg sikrer seriemedalje og cupgull.

Den samme 4.-plassen vil Brann ha. For øyeblikket er det Strømsgodset som innehar den plasseringen, men Brann og Haugesund følger ett og to poeng bak. Dette er med andre ord en kamp ingen av lagene har råd til å tape.

Like lag

Det er ikke bare formkurven som er lik for Haugesund og Brann. Spissene scorer omtrent like mye, eller lite om du vil, og det er lov å tenke at det er mangelen på en spiss som garanterer 15 mål som gjør at det ikke blir medalje på noen av lagene.

Ibrahim Shuaibu er med sine seks mål Haugesunds toppscorer. Den nigerianske spissen har spilt i samtlige kamper denne sesongen.

Branns mestscorende spiss er langtidsskadde Jakob Orlov. Svensken rakk å score fem mål før han ble satt på sidelinjen i kampen mot Kristiansund for en måned siden. Kristoffer Barmen er rødtrøyenes toppscorer med syv mål.

Bakover har lagene fremstått som trygge og gode helt frem til i høst. Brann sto med 20 baklengsmål etter 22 spilte kamper, men har sluppet inn ti mål på de siste fire. Haugesund har sluppet inn 28 mål på 26 kamper.

Brann vant lekende lett 3-1 over Haugesund på Stadion i vår, men har slitt med å få med seg seire fra Rogaland.

De var nærme i fjor, men da snudde Haugesund 0-2 til 3-2. Brann har bare vunnet én av seks bortekamper mot Haugesund etter at de hvite rykket opp til eliteserien i 2010.

Haugesund har ingen karanterer å tenke på. Bruno Leite er skadet, ellers har «araberne» sitt sterkeste mannskap tilgjengelig.

Brann mangler Daniel Braaten, nevnte Orlov og Alex Horwath, som alle er ute for resten av sesongen. Kristoffer Barmen og Bismar Acosta returnerer fra karantene.

Reddet plassen

Åsane har allerede berget plassen og har ingenting å spille for når de drar til Bodø for å møte opprykksklare Glimt. Kanskje det løsner litt mer da?

Kommentarer til denne saken