Gå til sidens hovedinnhold

«Selg dem, eller bruk dem ordentlig»

Artikkelen er over 3 år gammel

Offsiden-spaltist Kjell-Rune «Kjellien» Pedersen mener Brann enten må legge om spissrollen eller selge både Steffen Lie Skålevik og Torgeir Børven.

Spaltist Denne teksten gir uttrykk for skribentens personlige holdninger.

Jeg skrev det i mitt forrige innlegg at de tre neste kampene mot Molde, Rosenborg og Haugesund kom til å bli avgjørende for hele sesongen. Brann tapte to av dem, og medalje virker usannsynlig. Det er 4.-plassen det er knyttet spenning til nå, og Brann har et fordelaktig program med to hjemmekamper mot Tromsø og Lillestrøm som det skal være fullt mulig å vinne.

Jeg har ikke så veldig mye mer å si om de siste kampene. Jeg vil heller snakke litt om veien videre. For skal Brann utvikle seg videre, og på sikt kunne utfordre Rosenborg, så må det offensive spillet forbedres. De må tørre mer, og da spesielt på hjemmebane.

Hovedoppgaven til spissen må være å score mål, ikke stå i midtsirkelen å vinne hodedueller. Her må trenerteamet gjøre en vurdering. For hvis Orlov drar, og det er Steffen Lie Skålevik og Torgeir Børven som skal spille spiss for Brann neste sesong, så må hele spillestilen legges om. Både Steffen og Børven er best når de blir fôret med innlegg i boks. De er ikke spisser som kan krige på midtbanen. Enten må Brann legge om spissrollen, eller så må man selge begge to og hente inn spisstyper som kan gjøre den samme jobben som Orlov.

Jeg håper Brann tør å satse på Steffen. Han har skutt Start til opprykk, og jeg er ikke i tvil om at han kan bli goalgetteren Brann trenger. Men da må han få lov å være en spiss som utelukkende skal bruke kreftene offensivt.Hvis Brann har en annen plan, så håper jeg Steffen finner seg en ny klubb.

Jeg er enig med Roy Wassberg i at Brann, uansett hvordan denne sesongen ender, har tatt steg. De har spilt bedre fotball i år enn de gjorde i sølvsesongen, men fortsatt er det mye å gå på.

Kommentarer til denne saken