Brann-treneren har hentet sønnen

Sivert Heltne Nilsen (23) møtte pressen på Brann Stadion mandag kveld.  FOTO: EIRIK HAGESÆTER

Sivert Heltne Nilsen (23) møtte pressen på Brann Stadion mandag kveld. FOTO: EIRIK HAGESÆTER

Artikkelen er over 3 år gammel

Sivert Heltne Nilsen (23) er klar for Brann.

DEL

Mandag kom midtbanespilleren til Bergen for å gjennomgå den medisinske testen og fullføre detaljene om kontrakten. Nilsen blir kjøpt fra Vålerenga, og er sønnen til Brann-trener Lars Arne Nilsen. Han hadde også sønnen som spiller i Hødd.

–  Hjertet mitt kunne ikke si nei til Brann, forteller den ferske Brann-spilleren til BA.

Vraket bedre tilbud

23-åringen har etter det BA kjenner til vraket bedre sportslige og økonomiske tilbud til fordel for å spille i 1. divisjon med rødtrøyene.

Klubber som Viking, Haugesund, Odd, Mjøndalen, Sarpsborg 08, Bodø/Glimt og svenske Hammarby har vært ute etter midtbanespilleren siden det ble klart at Vålerenga var villige til å gi slipp på ham.

– Jeg har vurdert dette frem og tilbake den siste tiden. Det har kokt mye oppe i hodet mitt siden jeg fikk vite at Vålerenga hadde godtatt et bud på meg fra Brann, innrømmer Heltne Nilsen.

For akkurat nå er det ingen tvil om at det er snakk om et steg ned.

– Jeg har ikke valgt Brann på grunn av pengene. Da hadde jeg funnet meg en annen klubb. Brann er klubben min. Det har den vært siden jeg ble født i Bergen, sier spilleren som bodde på Sotra i sine første leveår.

Pappa var skeptisk

Lars Arne Nilsen har funnet Branns nye midtbanespiller i sønnen Sivert Heltne Nilsen. Her fra tiden da far og sønn var sammen i Hødd.

Lars Arne Nilsen har funnet Branns nye midtbanespiller i sønnen Sivert Heltne Nilsen. Her fra tiden da far og sønn var sammen i Hødd. Foto:

Da pappa Lars Arne ble trener for Brann la han ut om sitt lidenskapelige forhold til klubben. Sønnen har omtrent det samme forholdet, og før Brann møtte Hødd i semifinalen i cupen i 2011, innrømmet Sivert Heltne Nilsen at han hadde en drøm om å spille for Brann.

– Jeg har utrolig lyst til å spille for Brann, og nå vil jeg være med på den oppturen klubben skal få. Jeg vil gi alt for å få Brann tilbake der de hører hjemme, slår han fast.

Det at det er faren som trener klubben gjør det ikke mindre spesielt. I begynnelsen var ikke Lars Arne Nilsen sikker på at det var en god idé å hente sønnen til Stadion.

– Jeg måtte jobbe med ham for å få Lars Arne til å forstå at dette var også det riktige for klubben. De har jobbet sammen før, og jeg tror det skal gå veldig bra, sier Branns sportssjef Rune Soltvedt til BA.

– Vi har jobbet sammen før, og det tror jeg skal gå veldig bra. Jeg får det ikke noe lettere enn de andre spillerne på laget, heller tvert imot, sier den ferske Brann-spilleren selv.

Får drømmerollen

Klubben har i lang tid vært ute etter en typisk nummer 6 på midtbanen, og det mener både spilleren selv og sportssjefen at de har funnet i Sivert Heltne Nilsen.

– Jeg er aller best i den defensive midtbanerrollen på midten. Der jeg kan krige, sier 23-åringen.

– Sivert passer perfekt inn i den rollen, og det er utrolig kult for oss at han velger Brann fremfor tilbud som gjerne akkurat nå er på et høyere nivå både sportslig og lønnsmessig enn oss, sier Soltvedt.

Nilsen har skrevet en treårskontrakt med Brann. Han kan debutere for Brann i kampen mot Follo tirsdag 28. juli.

Rekdal om overgangen

Heltne Nilsen har spilt 41 Vålerenga-kamper siden starten av 2014-sesongen da han ble hentet fra Hødd.  23-åringen har denne sesongen startet syv kamper og fått seks innhopp i eliteserien, og spilletiden er hovedgrunnen til at han ønsket seg bort fra Oslo-klubben.

– Han forlater oss egentlig tidligere enn det vi tenkte når han kom hit, men sånn er denne bransjen. Sivert er en fantastisk gutt som har gjort en kjempejobb for Vålerenga den perioden han har vært her, både på treningsfeltet, i garderoben og på banen, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal til klubbens nettsider.

– Men han er vel egentlig best når han er en leder som er trygg på plassen sin, og det er han ikke lenger. Konkurransen har økt, og etter samtale med Sivert kom vi vel frem til at det var best for begge parter at vi fant en annen løsning.

Artikkeltags