Gå til sidens hovedinnhold

Desperat etter spilletid: – Uaktuelt å leie ham ut

Artikkelen er over 3 år gammel

Rune Soltvedt sier et utlån av Vidar Ari Jónsson er uaktuelt, og det selv om han skulle havne bak i køen på backplass.

Til sommeren er det VM-sluttspill i Russland, og Island skal for aller første gang spise kirsebær med de store.

Det er ikke hverdagskost at Island deltar i store mesterskap, og opplevelsen av å være med i troppen vil være et minne for livet for alle islandske fotballspillere. Det gjelder også Branns Vidar Ari Jónsson.

– Det vil definitivt være et høydepunkt i min karriere, sier den blide 23-åringen.

Ny Nouri-situasjon?

For å få en plass i den islandske troppen trenger Jónsson spilletid. Enn så lenge har han startet alle de tre treningskampene han har vært tilgjengelig til. Mot Sarpsborg 08 måtte han stå over på grunn av skade.

Til nå har han og Taijo Teniste vekslet på å spille henholdsvis høyre- og venstreback. Ruben Kristiansen har blitt henvist til benken. Kristiansen er inne i sitt siste kontraktsår med Brann, og har takket nei til å forlenge. Situasjonen er ikke så ulik den med Amin Nouri i fjorårets sesongoppkjøring, og det kan se ut som Brann er i ferd med å fase ut venstrebacken.

I treningskampene i fjor ble Gilli Rólantsson forsøkt på høyreback i stedet for Nouri, men det gikk ikke bedre enn at Nouri var tilbake i varmen da sesongen startet. Det kan fort skje med Jonsson også. Islendingen har sine svakheter defensivt, og skulle det vedvare inn mot sesongstart, skal en ikke se bort fra at han plasseres på benken når alvoret starter.

– Jeg mener jeg er god nok til å spille fast, og jeg kommer til å kjempe hardt for å få spilletid. Det er veldig viktig at jeg får spille mye denne våren, sier Jonsson, som ikke er uenig i at han fortsatt har et forbedringspotensial i det defensive spillet.

– Det er fortsatt noe å justerere på, men jeg lytter til det trenerne har å si, og føler jeg tar steg hver eneste trening.

Utelukker utlån

– Vil du lånes ut om du ikke får spilletiden du trenger?

– Jeg har ikke noe svar på det nå. Det kan vi heller diskutere når vi har spilt noen serierunder, sier 23-åringen med et lurt smil.

Branns sportssjef, Rune Soltvedt, sier et utlån av Jonsson er helt uaktuelt.

– Vi er veldig fornøyd med den sammensetningen vi har i stallen, og Vidar er en viktig spiller for oss. Vi håper selvfølgelig at han skal få en VM-plass gjennom gode prestasjoner for Brann, sier Soltvedt.

Sportssjefen mener Jonsson med sine ambisjoner om VM-spill burde klare å rive til seg en plass i førsteelleveren til Brann.

– Hvis Vidar vil til VM, så mener jeg at han burde klare å forsvare en plass på laget i Brann, er meldingen fra Soltvedt.

Kommentarer til denne saken