Som BA meldte mandag, har Hassan El Fakiri vært høyaktuell som erstatter for Carl-Erik Torp som G16-trener i Brann. Nå bekrefter klubben på sine hjemmesider at den gamle midtbanespilleren er ansatt.

- Med Hassan inn i teamet som skal jobbe med talentene våre har vi fått en person og en kompetanse som er helt ideell. Han er på mange måter den perfekte erstatteren til Carl-Erik, sier Branns utviklingssjef Magni Fannberg til klubbens hjemmesider.

Flengende kritikk på Os

Hassan El Fakiri la opp på topplan etter nedrykket i Brann i 2014. De tre siste årene har han vært ansatt som A-lagstrener i Os, et engasjement som endte på spektakulært vis helgen.

El Fakiri og Os la seg bakpå for å «trygge inn» et 0-1-tap mot serielederen i 3. divisjon, Brattvåg. Det skulle etter planen vært nok til at Os overlevde i 3. divisjon, mens det også var et resultat som ville føre til at erkerival Lysekloster ikke kunne gå forbi Brattvåg og rykke opp.

 

Men det gikk fryktelig galt for El Fakiri i hans siste kamp som spillende trener i Os. For fem minutter på overtid scoret Stord 5-1-målet mot Haugesund 2, noe som reddet plassen for stordingene, og sendte Os ned.

De siste dagene har kritikken haglet mot Os-trenerens taktikk, men nå slipper Os Fotball å ta vurderingen om de skulle fortsette med El Fakiri etter nedrykket. Han går altså tilbake til Brann og toppfotballen. Og legger definitivt opp som spiller.

Åtte A-landskamper

- Nå er spillerkarrieren definitivt over. Jeg ser frem til å bruke alle kreftene på å utvikle ungdommene i Brann, sier El Fakiri til Brann.no.

- En lang spillerkarriere og deretter noen år som trener har gitt meg mange erfaringer. Jeg gleder meg enormt til å jobbe med unge, sultne spillere i Brann og bidra til god utvikling, sier han.

Hassan El Fakiri har åtte A-landskamper for Norge. Han har spilt for Lyn, Brann, Rosenborg, Monaco og Borussia Mönchengladbach.

El Fakiri har skrevet en toårskontrakt som guttetrener i Brann, og starter i jobben 1. januar.