Brann var som kjent klare for eliteserien før sesongens siste kamp, mens Hødd hadde alt å spille for søndag formiddag. Før kampen lå laget fra Ulsteinvik på den siste kvalifiseringsplassen.

Foran cirka 15 172 publikummere på Stadion, var det bortelaget som skulle komme til kampens første mulighet etter seks minutter. Jonas Grønner, som har fått sjansen i de to siste kampene i Vadim Demidovs skadefravær, feilberegnet en ball, og Eirik Ulland Andersen kom seg fri i Branns 16-meter. Piotr Leciejewski var derimot med på avslutningen, og Grønner slapp med skrekken.

Eirik Ulland Andersen, som scoret to mål da Brann ble knust 3-0 i tilsvarende oppgjør i Ulsteinvik, var et stadig uromoment i kampen.

Barmen stanget Brann i ledelsen

Etter 30 minutter var det opprykkslaget som skulle ta ledelsen. Erik Huseklepp slo en fin corner og på ti meter steg Kristoffer Barmen til værs og stanget Brann i ledelsen. Herlig scoring av Branns straffespesialist.

Det ble starten på en veldig god periode for Brann.

Bare minutter senere var Steffen Lie Skålevik svært nære å øke ledelsen på en kontring.

Amadaiya Rennie førte frem, men gjennombruddspasningen til Skålevik gikk via et Hødd-bein. Krepsefiskeren klarte likevel å lirke ballen forbi keeper og mot mål, men en Hødd-spiller fikk klarert på streken. Klareringen gikk rett til Huseklepp, men Sandsli-karens avslutning ble blokkert.

Brann går til pause med en 1-0-ledelse etter en kjedelig omgang.

Rennie takket for seg

I 2. omgang åpnet kampen seg opp. Hødd måtte jakte scoring for å komme seg opp igjen på opprykkskvalik, og det ga Brann mer rom.

En usedvanlig svak Amadaiya Rennie, som spilte sin siste kamp før returen til Hammarby, var en rekke ganger for upresis med den siste pasningen, og det ble veldig mye nesten fra de rødkledde.

Etter 59 minutter takket Rennie for seg, og Kristoffer Larsen kom inn.

 

Det var en fartsfylt start på den 2. omgangen, men det hele døde hen relativt kjapt.

Brann var det førende laget, og i det 64 minutt kom Steffen Lie Skålevik til en sjelden sjanse. Kasper Skannes førte an en kontring, spilte videre til Huseklepp, som igjen spilte Skålevik fri på 20 meter. Spissen skar inn i banen og smalt til, men avslutningen gikk midt i mål og keeper fikk slått ballen til corner.

Skaanes var meget frisk i denne perioden, og hadde en finger med i det meste Brann skapte. Brann var nærmere å øke ledelsen enn det Hødd var en utligning.

Hødd snudde kampen

Men like fullt skulle det komme en utligning. Robin Shroot startet sesongen i Sogndal, men reiste etter hvert tilbake til Ulsteinsvik. Her har han stort sett sittet på benken, og der startet han også søndagens kamp. Etter 75 minutter viste han derimot hva som bor i ham når han er på sitt beste. Innbytteren kjørte først karusell med Grønner, før han lurte ballen inn bak Piotr Leciejewski fra skrått hold. Svakt spill av både Grønner og Leciejewski, men man må også berømme engelskmannens spill.

Tre minutter senere var kampen snudd fullstendig på hodet. Jonas Ingebrigtsen og Eirik Ulland Andersen kombinerte seg forbi et stillestående Brann-forsvar, og sistnevnte sendte de mange tilreisende til himmels med sin scoring. Med ett var Hødd tilbake på kvalifiseringsplass.

Fem minutter før slutt fikk Brann-fansen ta farvel med legenden Erlend Hanstveit. 34-åringen kom dermed inn til sin siste og 316. Brann-kamp. Ut gikk en skadet Amin Nouri.

Brann reiste seg aldri fra Hødds utrolige snuoperasjon, og sunnmøringene rodde derfor i land tre svært viktige poeng.

Brann har dermed avsluttet sesongen med to strake tap.

Med 15 172 tilskuere satte Brann ny tilskuerrekord i 1. divisjon. Aldri tidligere har en klubb hatt et tilskuersnitt på hjemmebane på over 10 000 tilskuere. Spørsmålet er hvor mange som ønsker å komme tilbake etter denne forestillingen.