Klare for Brann

Sportssjef Rune Soltvedt presenterte Amer Ordagic (24) som ny Brann-spiller.

Sportssjef Rune Soltvedt presenterte Amer Ordagic (24) som ny Brann-spiller. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Amer Ordagic (24) er klar for Brann. Sotrastril Emil Kalsaas (17) har også signert.

DEL

Amer Ordagic fra Bosnia er klar for Brann. Den 24 år gamle midtbanespilleren har signert en kontrakt med Brann som strekker seg ut 2020. Ordagic kommer fra den hjemlige klubben Sloboda Tuzla, hvor han var kaptein. Han er bosmanspiller og kommer derfor gratis til Brann.

Den bosniske sesongen ble avsluttet for tolv dager siden.

– Det er en veldig god fotballspiller som har gjort det veldig bra den siste tiden. Det er en spiller som vi er helt sikker på kommer til å heve kvaliteten på laget og stallen vår, sa sportssjef i Brann, Rune Soltvedt, på en pressekonferanse fredag ettermiddag.

– En tilrettelegger

– Vi har sett spilleren en del, og hatt en god kontakt den siste tiden. Vi har jobbet mye med å få dette i havn, sier Soltvedt, som forteller at dette er noe som har vært aktuelt i to måneder.

Soltvedt beskriver Ordagic som en boks-til-boks-spiller som kan bekle flere roller på midtbanen.

– Han er løpssterk, veldig god til å holde på ball og har god taktisk forståelse. Han er først og fremst en lagsspiller – og som han sikker vil si selv, så er en han mer en som kommer med de målgivende pasningene enn den som scorer selv. Selv om vi håper at han skal gjøre begge deler for oss, sier Soltvedt.

– Vil oppnå spesielle ting

– Er dette en dyr mann for Brann?

– Han er bosmanspiller og det er et marked vi har sett i lenge. Vi er i hvert fall fornøyd med avtalen, og det tipper vi han er også, svarer Soltvedt.

Ordagic var også på plass på Stadion fredag. På bra engelsk uttrykte han glede over å ha signert en treårskontrakt med Brann.

– Først og fremst vil jeg si takk til alle i klubben som gir meg denne muligheten. Jeg har bare hørt gode ting om klubben og byen. Jeg skal gjøre mitt beste for å gjøre at dette laget kan oppnå noe spesielt neste sesong, sier Ordagic.

– Hvordan vil du beskrive deg selv som spiller?

– Jeg er en spiller som liker å ha ballen. Jeg er en boks-til-boks-spiller – som er god begge veier. Jeg kan skape mål for mine lagkamerater, sier 24-åringen, som sier at han den siste sesongen har spilt som sentral midtbanespiller.

– Amer har vært den beste sentrale midtbanespilleren i den bosniske ligaen en stund nå. Hajduk Split og andre store klubber var ute etter ham i sommer, men da var han under kontrakt, så det skjedde ikke. Når nå Brann kom på banen, var han ikke i tvil om at det var hit han ville, sier Sanel Pajic, en av agentene som har vært med og få i stand overgangen.

– Dette er mitt neste steg i karrieren. Jeg vil gjøre mitt beste for å tilpasse meg så fort som mulig, sånn at jeg kan hjelpe laget sånn at vi kan oppnå spesielle ting de neste sesongene. Jeg vil gi alt jeg har for å bevise at jeg har noe her å gjøre, sier spilleren selv.

17-åring har også signert

Brann henter også spillere for fremtiden. Fredag ble det klart at Fyllingsdalens G17-landslagsspiller Emil Kalsaas (17) skal til Brann. Han er sett på som et veldig stort backtalent.

Han får proffkontrakt, men er først og fremst tiltenkt en rolle på Brann 2 i starten.

– En meget spennende spiller, så det blir bra, sier Rune Soltvedt til BA om venstrebacken.

Kalsaas har signert en kontrakt som strekker seg ut 2020.

– Sammen med min far og agenten min kom vi frem til at det beste for meg er å gå til Brann. Det blir godt for utviklingen min å komme til en god treningsgruppe og trene under et bra trenerteam, sier 17-åringen til Brann.no.

Åsane mot FK Fyllingsdalen. NM. Cup. 

Emil Kalsaas.

Åsane mot FK Fyllingsdalen. NM. Cup. Emil Kalsaas. Foto:

Leciejewski ut

Soltvedt bekrefter også det BA meldte torsdag, nemlig at Piotr Leciejewski er på vei til polske Zaglebie Lubin.

– Det mangler fortsatt en formell bit, men klubbene er enige. Det formelle kan komme på plass fredag, eller så skjer det rett over jul, sier Branns sportssjef.

– Men jeg snakket med Piotr i dag (fredag), og slik jeg forstår det gjenstår det også at han blir enig med klubben om sin avtale, forklarer han.

Amer Ordagic

Født: 5. mai 1993.

Høyde: 181 centimeter.

Nasjonalitet: Bosnia-Herzegovina

Fødested: Tuzla.

Posisjon: Midtbane

Tidligere klubber: OFK Gradina, Zvijezda Gradacac, Sloboda Tuzla.

Brann-kontrakt: Ut 2020

Artikkeltags