I løpet av hele 2018-sesongen blir sørsiden av Stadion som kjent en byggeplass. Den eldste tribunen på Kniksens plass skal rives, et arbeid som begynte i forrige uke.

Torsdag kveld var de godt i gang med å rive Stadions eldste tribune.

– Vi har jobbet hardt med dette prosjektet i to og et halvt år. Derfor er det godt å se at man endelig er i gang, sier Johannesen.
Brann-sjefen opplyser at alt virker å være i rute så langt. Heller ikke de økonomiske kalkylene er endret på. I beregningene ligger det en gevinst for Brann på ni millioner, i tillegg til nye fasiliteter (tribune, garderober, gymsal etc.) til en verdi på omkring 50 millioner kroner.

Nå ryker taket

Et to meter høyt gjerde og et segl vil skille byggeplassen og gresset utover våren. Når tribunen er borte, vil man også sperre for innsyn oppe ved Idrettsveien. Det første som ryker er selvsagt taket.

Det skal «klippes» ned i løpet av de neste par ukene.

Johannesen innrømmer at hun var spent på reaksjonene da Brann først lanserte planene om å rive den ærverdige tribunedelen, men er fornøyd med prosessen.

– Vi har fått utrolig mange innspill. Jeg har blitt godt kjent med en del supportere, men det har stort sett vært veldig konstruktivt. Vi har vært opptatt av å inkludere alle hele veien. Jeg tror det har hjulpet. Hadde vi kjørt et eget løp her, ville nok mottakelsen vært en annen. Alle har fått sagt og ment sitt, og vi prøver å ta hensyn til supportere og naboer, sier hun.

Senker kapasiteten

Dagens tribune hadde 4.553 sitteplasser og et ståfelt nede ved matten med plass til omtrent 500 tilskuere. Den nye tribunen vil ha 3.729 seter og 687 ståplasser. Den flyttes omtrent ti meter nærmere banen, og vil også inneholde 283 studenthybler. Kapasiteten på Stadion går i år ned til ca. 12.900.

Den nye tribunen lukker hjørnene, men vil senke kapasiteten fra 17.686 til 17.049 på Stadion fra 2019 av.