Slik lever Brann den amerikanske drømmen

  Brann er på plass i USA. BA har sjekket ut hvordan de bor.

  Artikkelen er over 4 år gammel

  Allerede én dag ut i treningsleiren i Florida går Brann-ledelsen langt i å antyde at det kan bli en ny tur neste år.

  DEL

  – Oppholdet har til de grader innfridd til nå. Treningsbanene, leilighetene og maten – alt ligger til rette for at vi kan prestere, sier en fornøyd sportssjef i Brann, Rune Soltvedt.

  Rundt ham løper våryre Brann-spillere rundt med gress under knottene for første gang i år. Like bortenfor trener MLS-laget DC United. 12 gressbaner lyser mot oss under en blå himmel – og banene er av en kvaliteten som får det til å krible i beina selv hos bedagelige journalister.

  Se også: Prøvespillere blir med Brann til USA

  Drage om nedturen: – Har ikke vært i god nok form

  På det verdenskjente IMG Academy i den lille byen Bradenton i Florida, skal Brann-spillerne spise, bo og trene i to uker. Anlegget, som er på størrelse med et lite norsk tettsted, drives av et privateid idrettsakademi.

  I tillegg til å utvikle talenter innenfor de fleste idretter, huser altså akademiet treningsleirer. De luksuriøse leiligheten Brann-troppen flyttet inn i lørdag kveld, overtok de etter verdensstjernene i Mesterliga-klubben Sjakhtar Donetsk.

  Da Branns trenerstab flyttet inn i sin strøkne leilighet, hadde den brasilianske angriperen Alex Teixeira – en mann som jages av Liverpool og verdsettes til 40 millioner pund – nettopp rukket å flytte ut.

  Fikk hjelp av «Knut'n»

  At Brann til slutt skulle havne i solskinnstaten, som i går hadde solskinn, men temperaturer ned mot ti grader, er det flere årsaker til.

  Tanken ble sådd av tidligere Brann-trener Rikard Norling. I 2013 besøkte han anlegget med sin daværende klubb Malmö, og han var mektig imponert over hva han fikk oppleve.

  I Brann ble han avspist med de vante turene til La Manga – og en treningsleir til Florø. Med opprykk og sponsor BOB i ryggen, ble det derimot andre boller.

  Hjalp til: Den tidligere Brann-direktøren Knut N. Kristiansen har hjulpet Brann med planleggingen av treningsleiren, og er selv på plass.

  Hjalp til: Den tidligere Brann-direktøren Knut N. Kristiansen har hjulpet Brann med planleggingen av treningsleiren, og er selv på plass. Foto:

  En annen mann som har vært viktig, er tidligere Brann-leder Knut Kristiansen. Han fikk aldri den styreplassen i Brann han ønsket seg i fjor, men Kristiansen har vært en viktig samarbeidspartner for

  – Knut har vært med på planleggingen. Han har masse gode kontakter i USA. Da vi så på USA som en mulig destinasjon, brukte vi ham til å få gode referanser på anlegget, sier Soltvedt til BA.

  Soltvedt og Kristiansen reiste ned til Florida allerede torsdag, for å påse at alt var på plass da resten av troppen ankom lørdag.

  – Å drive med sånne ting som dette synes jeg er trivelig. I hvert fall hvis jeg kan hjelpe klubben i mitt hjerte, sier Kristiansen.

  Han har arrangert mange treningsleirer for Brann gjennom sine mange verv over en årrekke.

  – I år er det faktisk akkurat 30 år siden jeg arrangerte en tur med Brann til Qatar, påpeker Kristiansen, som rangerer IMG Academy som det beste stedet å dra til på denne tiden av året.

  USA kan være fremtiden

  Selv om det denne gang er BOB som gjør det økonomisk mulig for Brann å reise til USA, har klubben tro på at slike turer kan bli mer regelen enn unntaket.

  – Dette er i takt med at vi har fokus på trening og legge til rette for at vi skal forvalte verdiene av den spilletroppen som er her på en best mulig måte, sier Soltvedt.

  Han får støtte av hun som sitter med pengesekken, daglig leder Vibeke Johannesen.

  – Dette er ikke så mye dyrere enn andre treningsleirer i andre land. Når du reiser bort i to uker, er det viktig at du bor godt og har gode fasiliteter. Vi prøver å dyrke en prestasjonskultur, og da er de små detaljene viktig, sier den daglige ledeen, som selv er på plass i USA.

  – Vi får ta en grundig evaluering etter at treningsleiren er over. Men «so far so good».

  Artikkeltags