Vito gjør som Åsane-ikonet: Har sitt eget treningsrituale

Vito Wormgoor har en shortsstil med historisk sus over seg.

Vito Wormgoor har en shortsstil med historisk sus over seg. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Brann-kaptein Vito Wormgoor tar opp arven etter legendariske Jahn-Ove Wiik. – Føler jeg trener bedre når jeg har den slik.

DEL

Som den eneste i Brann-troppen bretter den nederlandske Brann-kapteinen opp shortsen før trening, for å blottlegge mest mulig av bena. Til BA gir han en åpenbar forklaring på hvorfor han gjør det:

– Jeg vet at det kan gå måneder mellom hver gang vi ser solen i Bergen, så da gjelder det å gjøre det beste ut av det når man har muligheten. Farge er fint, forklarer Wormgoor.

– Vi skal bare være her i én uke. For alt vi vet er det en halvmeter snø som venter oss når vi kommer tilbake til Bergen!

29-åringen bryr seg ikke om noen synes det er rart at han trener med shortsen plantet nesten helt oppi der hvor solen aldri skinner.

– Jeg synes det er fint. Det føles bra, og jeg er komfortabel med det. Det er det viktigste. Faktisk føler jeg at jeg trener bedre når jeg har shortsen slik, sier Wormgoor, dønn seriøs i blikket.

Vito Wormgoor er ikke den første kapteinen i Bergen som tør å kjøre sin helt egne stil. Jahn-Ove Wiik ble landskjent da han som Åsane-kaptein spilte i en trang og kort shorts, med et avklippet kapteinsbånd knytt rundt armen.

– Det var en jeg spilte med i ADO Den Haag som brukte å gjøre slik med shortsen, så det er der det kommer fra, forteller Wormgoor.

Midtstopperen begrenser derimot bruken av korte shorts til opphold i varmere strøk. Når eliteserien starter finner han gjerne noe som dekker ned til knærne og vel så det.

Brann-spiller sin første treningskamp på Marbella mot ungarske Puskás Akadémia tirsdag klokken 16.30. Kampen kan du se direkte på BA.no.

Åsane-legenden Jahn-Ove Wiik. De siste årene har han spilt for FK Fyllingsdalen.

Åsane-legenden Jahn-Ove Wiik. De siste årene har han spilt for FK Fyllingsdalen. Foto:

Artikkeltags