Midtbanevirtuosen har i vinter fått trene med Brann, og fikk også være med på treningsleiren til Gran Canaria. Den endte derimot på verst tenkelig vis, da Furdal ble sendt hjem med skade halvveis i oppholdet.

Lokalfotballegenden fikk Brann-muligheten i en tid hvor Fredrik Haugen hadde takket nei til kontraktsforlengelse. Nå som Haugen har spikret en ny avtale med rødtrøyene, betyr det trolig at Furdal ikke blir Brann-spiller denne gangen.

– Det er vel tvilsomt nå, ja. Nå har de så mange gode midtbanespillere at det er vanskelig å skjønne hva de skal med meg, sier 31-åringen.

Signerte ny kontrakt: Derfor blir Haugen i Brann

Solstedt: – Har han på kroken

På Stadion låser man ikke døren for Furdal i all fremtid, men erkjenner at det blir vanskelig å finne plass til ham per nå.

– I utgangspunktet har vi en stor og sterk stall med mange gode midtbanespillere. Det skal en del til at vi henter flere midtbanespillere nå, men Furdal er ikke en vi har hatt lyst å gi helt slipp på til nå. For å si det sånn: Vi har han fortsatt på kroken, men vi har ikke fått han opp i båten ennå, sier sportssjef, Rune Soltvedt.

Det er mange som har ment at den elegante midtbanespilleren burde spilt på et høyere nivå enn 1.- og 2. divisjon, og som krysset fingrene da Furdal i vinter fikk sjansen på Brann-trening for aller første gang. Sportssjefen er én av dem som har stor sans for Nest-Sotra-spilleren. 

– Det hadde vært veldig kult å se Furdal i Brann-drakt, men det ser vanskelig ut å få det til akkurat nå, sier sportssjefen.

– Branns beste signering

Furdal er på ingen måter bitter for at det neppe blir Brann-spill i 2018. I stedet sier han at Brann gjorde sin beste signering på mange år da de torsdag kveld fikk Haugen med på en ny treårskontrakt.

– Det er en fantastisk nyhet både for Brann og Bergen, og ikke minst supporterne, sier Furdal.

Selv om Nest-Sotra-spilleren gjerne spøker om sin egen alder, og inderlig godt vet at den ikke akkurat taler for spill på øverste nivå, så gir han ikke helt slipp på drømmen.

– Nei, det kan man ikke gjøre. Det er spillere i alle ligaer som spiller til de er nesten 40. Ting snur så fort i fotball. Den ene dagen er man ute, den neste er man inne, sier Furdal.

Heller ikke håpet om å én dag få ikle seg den røde Brann-drakten i en eliteseriekamp klarer han å legge helt død.

– Det er kjedelig med den skaden, og at jeg ikke fikk vist meg skikkelig frem på treningsleiren, men Brann har sett meg nok til å vite hva jeg står for. De vet hvor de finner meg!

Treningsleiren gikk ikke etter planen: Skadet Furdal reiser hjem: – Det er grisekjipt