Kristiansens snuoperasjon er en fantastisk nyhet for alle i Brann, utenom én

Thomas Grøgaard skulle erstatte Ruben Kristiansen. Nå kan han i stedet ende opp som stallfyll.

Thomas Grøgaard skulle erstatte Ruben Kristiansen. Nå kan han i stedet ende opp som stallfyll. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Lars Arne Nilsen må være svært fornøyd med at Ruben Kristiansen blir på Stadion.

DEL

KommentarVenstrebackens snuoperasjon kommer til å gå inn i Brann-historien. Det er ikke mange spillere som har fått blomster og tatt farvel på Stadion, for så å snu i døren. Erik Huseklepp gjorde noe lignende i 2007, da han egentlig var enig med Stabæk, men endte opp med å skrive ny Brann-kontrakt. Lysluggen fra Sandsli tok dog aldri farvel med fansen. Den må Kristiansen være ganske alene om i Brann!

Kuvendingen er til og med overraskende for både klubb og spiller. Det sier sitt. Samtidig er det ikke vanskelig å forstå noen av partene, og en av de som bør være mest fornøyd nå er Lars Arne Nilsen. For Ruben Kristiansen har vært en favoritt hos Branns trener helt siden han kom fra Vålerenga sommeren 2015. 30-åringen har vært en viktig kontinuitetsbærer i klubbens sportslige opptur.

Det er flere grunner til at nordlendingen har vunnet trenerens gunst. I 2017 slapp Brann inn fem mål fra Kristiansens side. I år har det blitt seks baklengsmål fra Branns venstreside, men i begge sesongene har kun to mål kommet fra den siden når Kristiansen har vært på banen. Slik statistikk vet vi at Lars Arne Nilsen er opptatt av.

Hvis man i tillegg tar med at Branns seiersprosent med veteranen på banen er høy, så gjør det beskrivelsen som en trenerfavoritt enda sterkere. Rødtrøyene taper sjelden med Kristiansen på banen. Det skjedde to ganger i år, begge gangene mot Molde.

I angrepsspillet kan 30-åringen bruke begge bein. Det gir Brann en dimensjon, for Kristiansen kan både utfordre innover og spille fri folk til begge sider. Og han har solid erfaring.

Den eneste signeringen er dårlig nytt for, er Thomas Grøgaard. Han kan fort bli til overs.

Artikkeltags